TÜRKMEN SORDU, SAĞLIK BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ
Manşet Haber 4.12.2017 20:49:19 0

TÜRKMEN SORDU, SAĞLIK BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

TÜRKMEN SORDU, SAĞLIK BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, son günlerde özel bir Televizyonda programda yayınlanan, yeni doğmuş bebeklerin ailesinin bilgisi dışında ve yasalara aykırı olarak başka ailelere satıldığına dair işlenen konunun birçok kişiyi TÖHMET altında bırakması nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım’a “bu konuda Cumhuriyet Savcılarının cezai kovuşturma başlatıp başlatmadığını ve bu suçlarda zaman aşımı uygulanıp uygulanmayacağını” sormuş ve ayrıca, bu iddialar doğru değil ise, RTÜK tarafından, anılan TV kanalı ile ilgili yasal sürecin işletilmesi konusunda çağrı yapmıştı.

BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ
Türkmen'in soru önergesi ile harekete geçen Sağlık Bakanlığı, son günlerde kamuoyunda yanlış algılara sebebiyet verecek nitelikte programların yapıldığını belirterek, bu kapsamda yayın yapan Esra Erol’un programı hakkında RTÜK’e şikayette bulunduğunu açıkladı.
Yapılan açıklamada; “medyanın reyting aldığı şüphesiz olan sağlık konularını öz denetimsiz olarak gündeme getirmesi ve bunun üzerinden sansasyon oluşturmaya çalışması sorumlu yayıncılık ilkesi ile bağdaşmamaktadır. Sağlıkta şiddetin görüldüğü ve yaygınlaşma emaresi gösterildiği bir zeminde sağlık çalışanlarının her ne sebeple olursa olsun hedef gösterilmesi, kötü sonuçları olabilecek istenmeyen durumlara sebebiyet verebilecektir. Medya, vatandaşların seslerini duyurabilecekleri bir mecra ise de resmi kurum ve kuruluşların adının karıştırıldığı ve olur olmaz karalandığı, sağlık çalışanlarının suçlanarak TÖHMET altında bırakıldığı, yargısız infazların yapıldığı bir mecraya dönüşmemelidir” denildi.
Bakanlıkça alınan kararın yerinde bir uygulama olduğunu kaydeden Elif Doğan Türkmen, “programda işlenen olaylar doğru değilse bu kadar insanın itibarının yerle bir edilmesine seyirci kalamayız, bu konunun ilgili mecralarda hassasiyetle değerlendirilmesi gereklidir, hiçbir hemşerimin gerçekliği ispatlanmamış iddialar yüzünden başının öne eğilmesini istemem” dedi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

31.6° / 22°