TÜRKONFED’DEN ÖZEL’E ZİYARET
EKONOMİ 2.06.2024 15:03:00 0

TÜRKONFED’DEN ÖZEL’E ZİYARET

TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yeni ekonomi politikaları ve yapısal reformların gerekliliğine dikkat çekti

Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, Türkiye’nin büyümeyi değil kalkınmayı ve verimliliği artırmayı hedefleyen bir ekonomik politika ile yapısal reformları hayata geçirmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret eden TÜRKONFED yönetimi, gündemdeki konulara değindi, kalkınma ve verimliliğin artması, yeni ekonomi politikaları ile yapısal reformların hayata geçmesi durumunda enflasyonun kontrol altına alınabileceğini vurguladı. Türkiye’nin ekonomik istikrar sağlayabileceğini kaydeden Başkan Sönmez, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve kurmaylarına TÜRKONFED’in çalışmalarıyla ilgili bilgi de verdi.

Sönmez, TÜRKONFED’in gücünü ve etkinliğini, iş insanlarının üye olduğu federasyon ve derneklerinden alarak çatısı altında 26 bölgesel, 5 sektörel olmak üzere 31 federasyon, 365 üye dernek üzerinden 100 bine yakın şirket bulundurduğunu dile getirdi.

İkinci yüzyılında çağın gerekliliklerine uyum sağlayarak dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm ve toplumsal dönüşümlerini sağlamış bir Türkiye için en büyük kök reformun, liyakat esasıyla kurumların bağımsızlığının sağlanması olacağını vurgulayan Sönmez, “Kurumlar ve kuralların hukukun üstünlüğünü, adaleti, temel hak ve özgürlükleri, katılımcı demokrasiyi ve kamu yönetiminin etkinliğini sağlayacaktır” dedi.

Hukuk sisteminin işleyişindeki sorunların yatırımcıyı son derece tedirgin ettiğine dikkat çeken Başkan Sönmez, iş dünyasının hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı konusunda yapılması gereken çağdaş düzenlemeler için hızla harekete geçilmesi konusunda beklentisi olduğuna işaret etti.

 


Anahtar Kelimeler: TÜRKONFED’ ZİYARET

YAZARLAR

37.2° / 23.9°