Üç güzellere ödüllü beste
GÜNCEL 31.05.2014 14:27:51 0

Üç güzellere ödüllü beste

Üç güzellere ödüllü beste

13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali,  Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda gerçekleştirilen beste yarışması ile başladı. 

'Mersin Üç Güzellere Müzik Arıyor' sloganıyla duyurulan beste yarışmasında finale kalan beş eserin seslendirildiği konserin ardından yapılan oylama sonucunda, birincilik ödülü  yarışmaya Atlas rumuzlu besteyle katılan Melis Öztoprak’ın oldu.

Bu yıl 4. kez gerçekleştirilen beste yarışmasının teması, Mersin Narlıkuyu’da bulunan ve Roma döneminden kalma bir hamamın zemin mozaiğini süsleyen 'Üç Güzeller' olarak belirlendi. Keman, viyolonsel ve piyano için 'Mersin Üç Güzellere Müzik Arıyor' sloganıyla duyurulan beste yarışmasına gelen başvurular arasından seçilen beş eser, yarışma gecesi Marina Kvlividze (Keman), Murat Alkan (Viyolonsel) veİbrahim Yazıcı (Piyano) tarafından seslendirilerek izleyicilerin beğenisine sunuldu.Jüri görevini üstlenen 125 izleyici, değerli taş isimleri ile rumuz verilen eserleri oyladı.

5.000 TL en beğenilen birinci eser ödülünün sahibi Atlas rumuzlu bestesi ile Melis Öztoprak olurken, ikincilik ödülünü Panda rumuzlu bestesi ile Halit Turgay aldı. Külrumuzlu bestesi ile Tezcan Erol üçüncülüğe, Enceladus rumuzlu bestesi ile Berkant Gençkal da dördüncülüğe layık görüldü.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

37.3° / 22.7°