Tarih: 23.11.2014 23:25

Ukraynalı Sporcular Adana Kampında

Facebook Twitter Linked-in

ukrayna_atlama_adana_kampi (1)Ukrayna Yüksek Atlama Milli Takımı Antrenörü Gennadiy Zuev, ülkelerinde hava koşullarının kötü olduğunu, ayrıca Adana’daki gibi tesislere sahip olmadıklarını, bu nedenle sporcuların çalışmalardan memnun olduğunu söyledi.

Zuev, Yüreğir Serinevler Atletizm Kamp Eğitim Merkezi’nde, yaptığı açıklamada, bir ay kamp yapacakları Adana’ya milli ve rekortmen atletler Andrei Protsenko, İrina Kovalenko ve Andrei Kovalyov ile geldiklerini, önümüzdeki yılın Ocak ayında Ukrayna şampiyonası, 2015 yılında ise Çek Cumhuriyeti’nin Başkent’i Prag’da Avrupa Şampiyonası, aynı yıl Çin’in Başkenti  Pekin’de gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası, en önemli hedeflerinin ise 2016 yılında Temmuz ayında Brezilya’nın Rio De Janeiro Kenti’nde yapılacak Olimpiyat Oyunları’ndan madalyalar kazanmak olduğunu kaydetti.

Adana’daki çalışma ortamının mükemmel olduğunu, ifade eden Zuev, şöyle devam etti:ukrayna_atlama_adana_kampi (2)

“ Ukrayna hava koşullar olarak soğuk bir ülke. Ayrıca, atletizm pisti, cimnastik ve fitness salonu, sauna, yatakhane ve yemekhanenin aynı kompleks içinde bulunan bir tesise sahip değiliz. Adana’da hazırlanmak büyük avantaj. Bu nedenle sporcularımız çok mutlu. Ukrayna’nın yüksek atlamada en başarılı milli ve rekortmen 3 sporcusuyla Adana’ya geldik. 3 sporcunun da Avrupa, dünya genelinde önemli dereceleri bulunuyor.  Özellikle dünyada 240’ın üzerinde yüksek atlayan 5 sporcudan birisi olan Andrei Protsenko’dan olimpiyat madalyası bekliyorum. “


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —