Tarih: 13.03.2021 12:45

ÜLKEMİZDE EN FAZLA İNGİLİZ MUTASYONU GÖRÜLÜYOR

Facebook Twitter Linked-in

14 Mart Tıp Haftası nedeniyle Adana Tabip Odasını ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, Kovid-19 pandemisi hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Tabip Odasının yeni hizmet binasını gezdi.

Karalar ve Çelebiye verdikleri destek için Tabip Odası ve hekimler adına teşekkür eden Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, pandemi döneminden geçtiklerini ifade ederek, şöyle dedi:

“Beklenmeyen normalleşme içerisindeyiz. 15 bine yaklaşan yeni hasta var. Maalesef iktidar bilgileri enfermasyona göre yürütüyor. Ülkemizde en fazla İngiliz Mutasyonu görülmektedir. Neredeyse bütün illerimizde bu mutasyon görülmeye başladı. Mutasyonların bulaşıcılığı daha yüksektir. 14 Şubatta başlayan aşılanmada ancak 10 milyon doz aşılayabildik. Aşılanma çok ağır ilerliyor. Toplumun yüzde 60-70’i biran önce aşılanmaz ise hepimizi kara günler bekliyor demektir. Umudumuz halkımızın daha çok dikkatli olmasıdır. Adana ve Türkiye’deki tek amacımız aşık olduğumuz maviyi haritada da görmek. Onun için biz hekim ve sağlık çalışanları canla başla çalışıyoruz. “





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —