ÜNİVERSİTE OYUNLARI FİNALLERİ BAŞLADI
SPOR 8.05.2018 01:57:35 0

ÜNİVERSİTE OYUNLARI FİNALLERİ BAŞLADI

ÜNİVERSİTE OYUNLARI FİNALLERİ BAŞLADI

Koç Grubu, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Çukurova Üniversitesinin birlikte hazırladığı 15. Koç Spor Fest Üniversite Oyunları başladı.
Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor Salonu’nda düzenlenen programa Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ile çok sayıda akademisyen ve üniversite öğrencisi katıldı.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Koç Holding Kurumsal Marka Koordinatörü Okyar Tuncel ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’dan sonra konuşan Vali Demirtaş; futboldan masa tenisine, hentboldan yüzmeye kadar 11 farklı branşta, yaklaşık 5.000 sporcunun Adana’da ağırlanacağını dile getirerek bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Demirtaş, ‘’Dünya nüfusunun giderek yaşlandığı bir dönemde, nüfusunun yaklaşık 20 milyonu okul çağında, yani 18 yaş altında bulunan bir ülke olarak, bu gücü en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. En büyük gücümüz, beşeri sermayemizdir, gençlerimizdir.’’ dedi.
Çeşitli üniversitelerden 5.000'e yakın gencin burada bir araya geldiğini belirten Vali Demirtaş, ‘’Müsabakalar boyunca birbirleriyle paylaşımlarda bulunup, sportmence yarışacaklardır. Kaybedenler kazananları tebrik edecek; birbirleriyle tokalaşacaklardır. Bu iletişimin dostluğa, arkadaşlığa dönüştüğüne, farklı kültürlerin, inanışların, anlayışların asgari müştereklerde birleştiğine şahit olacaklardır. Bu etkinliğin asıl ve en önemli amacı da bu noktada ortaya çıkacaktır. Bir olmak, beraber olmak, iri olmak ve diri olmak. Bunu başardığımız ölçüde, bu oyunlardan istediğimiz sonuca ulaşmışız demektir.’’ dedi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.4° / 23.1°