Vali huzurunda hayal kırıklığı!

14.05.2014 09:40:59

Vali huzurunda hayal kırıklığı!

Çukurova Merhaba Gazetesinden Özcan Aladağ, dün Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hemşireler günü nedeniyle Vali Hüseyin Avni Coş'un da katıldığı plaket töreninde yaşananları köşesine taşıdı. İşte o yazı:

Adana’da dün ebe ve hemşireler haftası kutlandı. Bu kutlama kapsamında Adana Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından organize edilen bir kutlama programı vardı.

Kutlama programı Adana Numune Hastanesinde gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Adana’da meslekte 20 yılını geçen ebe ve hemşirelere plaket verilecekti.

Bu kapsamda Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği hastanelerde hemşireleri belirleyerek resmi anlamda bu hemşirelere plaket hazırlayarak Numune Hastanesindevali_hemsire_plaket bulunmalarını temin etti.

Plaket alacak olan hemşireler büyük bir sevinçle Numune Hastanesi’ne gittiler. Tören başladı. Konuşmalar ve ardından plaket törenine geçildi.

Toplam 12 hemşireye plaketleri Sayın Adana Valimiz Hüseyin Avni Coş tarafından verildi.
İşte Vali huzurunda hayal kırıklığı burada yaşandı.

Çukurova Aşkım Tüfekçi Hastanesi’nin hemşirelerinden K.A’da plaket alacak isimler arasında yer alıyordu. Hastaneye kadar gelmişti.

12 hemşireye plaket verilip K.A’ya plaket verilmedi.

Çukurova Aşkım Tüfekçi Hastanesi’nin başhemşiresi olan H.A tarafından Numune Hastanesi’ne kadar davet edilerek plaket alacağı söylenip sonrasında Vali Beyin huzurunda şoka uğrayan K.A’ya ‘Sayın Genel Sekreter Kemal Kiraz Bey Vali Beyi fazla yormamak adına senin plaketini verdirmemizi istemiyorlar’ diyerek yanıt verildi.

İşin özü Sayın KHB Genel Sekreteri Kemal Kiraz, törene davet edilen bir anne, aynı zamanda bir kadın olan ve mesleğindeki onuru yaşamak için törene plaket almak için davet edilen K.A’ya Vali Beyin yorulmasını gerekçe göstererek plaketi verilmedi.
K.A. incitildi, gururu ile oynandı.

Buna sebep olan KHB Genel Sekreteri Kemal Kiraz ise yanlış yapmıştır diyorum. Plaket vereceğiniz kişiye neden plaketi verdirmez ve orada şoka uğratırsınız. Onuru ile oynarsınız.
Vermeyecek iseniz neden davet edersiniz. Sahi, plaketini dahi yaptırıp belki hazırlamadınız.
Hemşireler dolgu malzemesi mi?
Sayın Adana Valimiz Hüseyin Avni Coş Bey, 12 kişiye plaket verirken 13.kişiye plaket verince yorulmaz. Aksine beyefendi kişilik sahibi olan Sayın Valimiz bundan onur duyar. Bir bayana, bir anneye, mesleğinde onurlanacak duruma gelmiş olan bir hemşireye plaketini vermekten mutluluk duyar.

Vali Beyin huzurunda yaşanan bu hayal kırıklığını Sayın Genel Sekreter ve o töreni organize edenler nasıl izah ederler bilemem ama K.A. hemşirenin gönlünü almak, kırılan ve incinen yüreğini yeniden kazanmak gerekiyor.

Sayın Genel Sekreterin Kamu Hastaneleri Genel Sekreterlerin Sağlık Bakanlığı tarafından sözleşmelerinin yenilenmeyerek görevden alınacağına yönelik ciddi duyumlar alıyoruz. Aslında Kemal Kiraz Bey Adana’ya atandığı günden bugüne kadar gerek hastane yöneticileri gerekse de personeller tarafından çok ısınılmayan bir isim oldu. Gerek uygulamaları, gerekse de hastanelerle ilgilenmemesi yönünden.

Bu nedenle bu hayal kırıklığını Sayın Adana Valimiz Hüseyin Avni Coş Beyin bilgilerine sunuyoruz. Sayın Valimizin yüreğinin büyüklüğünü bilerek bu hassas konuda bir bayanın orununun incinmesine asla izin vermeyeceğini de biliyoruz.



1

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR

2

TÜRKİYE’DE AĞUSTOS AYINDA 134 BİN 155 KONUT SATILDI

3

“NEFES AL, DOĞA İLE BÜTÜNLEŞ“

4

GÜRER: “HAYVANCILIKTA ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR”

5

DİKKAT! BİLİNÇSİZ KULLANIMI SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR!