VALİ KÖŞGER,  BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VE FARKINDALIK İÇİN YÜRÜDÜ

27.12.2023 23:23:23

VALİ KÖŞGER,  BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VE FARKINDALIK İÇİN YÜRÜDÜ

Bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturmak ve kamuoyu yaratmak amacıyla Yüreğir Kaymakamlığınca düzenlenen ‘Yüreğir’de Bağımlılığa Karşı Birlikte Yürüyoruz’ etkinliğine Vali Yavuz Selim Köşger de katıldı.

Yüreğir ilçesinde düzenlenen etkinlikte Vali Köşger’in öncülüğünde 750 kişi ellerinde ‘Bağımlılığı bitirmeye kararlıyız’ dövizleriyle Süleyman Vahit Caddesi’nden tarihi Taşköprü’ye kadar yürüdü.

'Bağımlılığa Karşı Birlikte Yürüyoruz' sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüşte açıklama yapan Vali Köşger “Gençlerimizi elimizden almaya yönelik organize bir çalışma var. Gençlerimizi uyuşturucu başta olmak üzere birçok alanda bağımlı yapmaya çalışıyorlar” dedi. Sözlerini “Birinci gündem maddemiz Türkiye’nin kanayan yarası haline gelmiş uyuşturucu bağımlılığı. Çağımızda tek uyuşturucu değil teknoloji bağımlılığı da var. Bütün bağımlılık türleri ile mücadele etmemiz lazım. Ancak başta uyuşturucu için tedbir almamız lazım. Bu konuda farkındalığımızı yükseltmek için topyekûn çalışmamız lazım” dedi.



Vali Köşger, Türkiye’nin en büyük zenginliğinin eğitimli genç nüfus olduğunu kaydetti. Vali Köşger, şöyle konuştu:

“Bu mücadele tek güvenlik güçleriyle olmaz. Bütün kurum ve kuruluşların bu mücadeleye sahip çıkması lazım. Çocuğundaki farklılığı ilk anlayacak kişi annedir. Annelerimizin önemi çok büyüktür. Bizim başka ülkelere göre üstünlüğümüz eğitimli genç nüfusumuz. Bizim başka bir zenginliğimiz yok. Petrolümüz, madenimiz yok. Sadece stratejik konumumuz ve gençlerimiz var. Gençlerimizi elimizden almaya yönelik organize bir çalışma var. Gençlerimizi uyuşturucu başta olmak üzere birçok alanda bağımlı yapmaya çalışıyorlar. Herkesten ricam ihbarlarınızı bizlere ulaştırın. Eğer çare bulunmuyorsa ihbarı bana ulaştırın ben gerekeni yapacağım. Söz veriyorum. Yavrularımızı elimizden almasınlar, onları kurda kuşa yem etmeyelim. Onlar başka ülkelerin, başka birimlerin askeri olmasın. Farkındalığı yükseltelim”

Etkinliğe Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı.



1

ADASO’DA YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM DESTEK PROGRAMLARI KONUŞULDU

2

"ÜRETEN DE, TÜKETEN DE MAĞDUR"

3

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINIZ İÇİN 10 ÖNEMLİ ÖNERİ!

4

“KALP SAĞLIĞI İÇİN HER YAŞTA HAREKET ŞART”

5

SEYHAN’I YÜREĞİR’E BAĞLAYAN YAVUZLAR KÖPRÜSÜ AÇILDI