VALİ KÖŞGER’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

27.10.2024 10:33:00

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, “Cumhuriyet’imizin değerlerine sahip çıkarak onu gelecek kuşaklarımıza en güçlü şekilde aktaracağız.” dedi.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, “Cumhuriyet’imizin değerlerine sahip çıkarak onu gelecek kuşaklarımıza en güçlü şekilde aktaracağız.” dedi.

Vali Köşger’in mesajı şöyle.

“Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 101. yıl dönümünü büyük bir gururla, heyecanla ve coşkuyla kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Bu anlamlı günde, bağımsızlık mücadelemizin mirasını ve Cumhuriyet’imizin bize kazandırdığı demokratik değerleri bir kez daha yürekten hissediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, hürriyet ve istiklal aşkıyla milletimiz; kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla topyekûn bir inanç, azim ve kararlılıkla Kurtuluş Savaşı'na girerek ulusal onurunu ve egemenliğini yeniden kazanmıştır.  Her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu bu mücadele, büyük bir zaferle taçlanmış ve bu zaferin ardından, kahraman ecdadımız bizlere geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir vatan ve Cumhuriyet armağan etmiştir. Bu kutsal emanet, bağımsızlık uğruna verilen mücadelenin en büyük nişanesi olarak hepimizin ortak mirasıdır.

Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil; özgürlüğün, eşitliğin, çağdaşlığın ve ulusal birliğin simgesidir. Cumhuriyet, milletimize sadece bağımsızlığını kazandırmakla kalmamış, aynı zamanda ulusal egemenlik, eşitlik ve ilerleme yolunda yeni ufuklar açarak halkın iradesini ve özgürlüklerini güvence altına almış, böylece her alanda özgür ve çağdaş bir toplumun inşasında mihenk taşı olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz." sözleriyle bizlere bıraktığı büyük sorumluluğun bilincinde; gelecek nesillerimize daha güçlü, daha aydınlık bir Türkiye bırakma kararlılığındayız. Bu sorumluluk bilinciyle daima Cumhuriyet’imizin değerlerine sahip çıkarak onu gelecek kuşaklarımıza en güçlü şekilde aktaracağız.

Unutulmamalıdır ki asil milletimizin hiçbir ferdi, dün olduğu gibi bugün de, atalarımızın büyük fedakârlıklarla kazandığı eşsiz emanet olan Cumhuriyet'ten asla ödün vermeyecektir. Ülkemizin bekasına ve milletimizin bağımsızlığına yönelik gerçekleştirilen, geçtiğimiz günlerde savunma sanayimizin önemli kuruluşlarından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'ye (TUSAŞ) yönelik saldırıda olduğu gibi hiçbir menfur saldırı, milletimizin bağımsızlık inancını asla sarsamayacaktır. Çünkü Cumhuriyet ve millî egemenlik, asil milletimizle özdeşleşmiştir.

Bu vesileyle, hain terör saldırısını kınıyor; saldırıda şehit olan vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. İnanıyorum ki Cumhuriyet, genç nesillerimizin ellerinde daha da güçlenecek; Türkiye Yüzyılı vizyonuyla milletimiz, modern dünyanın en ileri devletleri arasında yer alacaktır. Cumhuriyetimizin ruhu ve değerleri, geleceğimize ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet’imizin temellerini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımızın bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Aziz milletimizin ve kıymetli Adanalı hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”



Anahtar Kelimeler: KÖŞGER’ CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
1

YUSUF KAHRAMAN SON YOLCULUĞUNDA

2

ADANA GASTRONOMİ ŞEHRİ OLMA YOLUNDA

3

ADANA’NIN 499 PROJESİ GÖRÜŞÜLDÜ

4

ZEYDAN KARALAR’DAN 29 EKİM MESAJI

5

AKAD AKKAPI MAHALLESİNDE YENİ BİNASINDA