VALİ KÖŞGER’İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI
GÜNCEL 29.08.2024 22:09:00 0

VALİ KÖŞGER’İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Vali Köşger’in mesajı şöyle:

“Tarihi zaferlerle dolu aziz milletimizin ve şanlı ordumuzun bağımsızlık inancını ve hür yaşama kararlılığını tüm cihana ilan ettiği; Anadolu’nun ebedi yurdumuz olduğunu bir kez daha tescilleyen, Türk milletinin fedakârlıklarla kazandığı İstiklal Mücadelemizin zaferle sonuçlandığı Büyük Zafer’imizin 102. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla başlayan Kurtuluş Savaşı; zor şartlar ve her türlü imkânsızlıklara rağmen aziz milletimizin azim ve karlılığı ile kazanılan zaferlerin ardından 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile taçlandırılmıştır.

Necip milletimiz; kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, millî birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde unutulmayacak bir ders vermiştir. Elde ettiğimiz bu zafer; milletimizin makus talihini değiştirmiş, tüm mazlum halklara örnek olmuş, onları cesaretlendirmiş ve hiçbir şekilde bağımsızlığımızdan ödün vermeyeceğimizi tüm dünyaya ispat ettirmiştir.

Büyük Taarruz, önemli bir askeri başarı olmasının yanı sıra; milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolüdür.

Bizler, ecdadımızın verdiği büyük bağımsızlık mücadelesini en iyi şekilde anlayarak gençlerimize ve gelecek nesillere aktarmakla yükümlüyüz. Bu doğrultuda bugün ve gelecekte; ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak, sosyal, kültürel ve ekonomik bakımdan daha da güçlendirmek amacıyla durmadan çalışacağımızın bilinmesini isterim. 

İnanıyorum ki tarih boyunca gücünü; birlik, beraberlik ve sinesindeki imandan alan milletimiz, sahip olduğu mukaddes değerler ve Millî Mücadele ruhuyla, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız badireleri aşacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bugüne kadar mukaddes değerlerimiz uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. 

Ecdadımızın verdiği bu şanlı mücadelenin bizlere ebediyen yol göstereceğini, bizim ve gelecek nesillerimizin ilham kaynağı olacağını belirtiyor, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. “


Anahtar Kelimeler: KÖŞGER’ AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

35.6° / 23.8°