VALİLİK UÇURTMA UÇURULMASINI YASAKLADI

11.03.2021 12:23:31

VALİLİK UÇURTMA UÇURULMASINI YASAKLADI

Adana Valiliği, il merkezinde ve vatandaşlarımızın yoğun olarak ikamet ettiği yerlerde uçurtma uçurmanın yasaklandığını açıkladı.

Adana Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden bu konuda yapılan açıklama şöyle:

“Son zamanlarda vatandaşlarımız tarafından bazı mahallelerde yoğun ve kontrolsüz şekilde uçurulan uçurtmalar, elektrik direklerine çarparak elektrik kesintisine ve elektrik arızalarına neden olmaktadır. Bu durum hem vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmakta hem de solunum cihazı gibi bazı tıbbi cihazlara bağlı yaşayan hasta vatandaşlarımız başta olmak üzere birçok vatandaşımızı mağdur etmekle birlikte elektrikli cihazlara zarar vermekte ve yangın riskini arttırmaktadır.

Ayrıca yerleşim birimleri içerisinde bulunan Adana Havalimanının çevresindeki mahallelerde uçurulan uçurtmalar, iniş ve kalkışlarda uçakların uçuş güvenliğini ve hava trafik güvenliğini tehlikeye atmaktadır.

Söz konusu durumlardan dolayı; kamu düzeninin korunması, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile can ve mal güvenliğinin sağlanması, enerji ve elektrik altyapısının korunarak elektrik kesintilerinin en aza indirilmesi ve uçuş güvenliğinin sağlanması amacıyla il merkezinde vatandaşlarımızın ikamet ettiği ve/veya iş yerlerinin bulunduğu yerlerde uçurtma uçurulması yasaklanmıştır.

Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle rica olunur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”




1

SİYASİ YASAKLI BAŞKANDAN İLK AÇIKLAMA

2

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A CHP’DEN TAM DESTEK

3

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A SİYASİ YASAK

4

ANKARA’DAN İNCİRLİK ÜSSÜNE YÜRÜYORLAR

5

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR