Verimli Üretim Rekabetin Anahtarı
Manşet Haber 5.06.2014 12:56:07 0

Verimli Üretim Rekabetin Anahtarı

Verimli Üretim Rekabetin Anahtarı

verimlilik_ozdogan_kivancBilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Verimlilik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, “Adana Sanayisi ve Yenilikçi Yaklaşımlar” tartışıldı.

Adana Sanayi Odası Salonu’nda düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Remzi Özdoğan, verimliliğin her alanda önemli olduğuna dikkati çekti. Verimlilik Haftası’nın bu yıl ki etkinliklerinde sanayi sektörünün hedef kitle olarak seçildiğini vurgulayan Özdoğan, sanayide verimli üretimin iç ve dış pazarlarda rekabetin anahtarı olduğunu söyledi.  Özdoğan, “Türkiye’nin en önemli dış pazarını Avrupa Birliği ülkeleri oluşturmaktadır. Sanayi işletmelerimiz, AB standartlarına uygun, bilim ve teknolojik üretim tarzının kullanılmasıyla ancak dünya ülkeleriyle rekabet edebilme özelliğine kavuşabilirler” dedi.

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç,  verimliliğin öneminin dünya genelinde giderek arttığınıbelirterek, şirketlerin verimlilik üzerinde yoğunlaşarak büyük çaba gösterdiklerini belirtti.  Mevcut işgücü ve sermaye ile daha fazla katma değer yaratmanın yolunun verimlilikten geçtiğini ifade eden Kıvanç, “Özellikle ihracat yapan firmaların verimliliğe ulaşmadan küreselel rekabette hiçbir şansı bulunmuyor” dedi.

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Bekir Sütcü ise, verimliliğin hayatın her alanında büyük önem taşıdığını, AOSB’de tüm sanayi işletmelerinin enerji verimliliğini ölçümleyen birim oluşturulduğunu belirtti. Sütcü, “Verimlilik diyoruz ama, verimliliği ne kadar önemsediğimiz, bu konuda neler yaptığımız da önemlidir” diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü’nden Talat Postacı’nın yönettiği panelde, “Adana Sanayisi ve İnovasyon, Sanayide İnsan Kaynağının Önemi ve Eko-Verimlilik” ile ilgili görüşler dile getirildi.

Verimlilik Haftası anısına Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Çukurova Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Selahattin Serin ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Sertaç Özer’e plaket verildi.adaso_verimlilik

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°