VETERİNERLİK ARAZİSİ SATILDI MI?

6.02.2017 08:49:04

VETERİNERLİK ARAZİSİ SATILDI MI?

Adana’da kamuya ait en büyük arazi. Çukurova İlçesi’nde Turgut Özal Bulvarı’nda 37 bin metrekarenin üzerindeki alanda yıllardır Adana ve bölge illerine hizmet veren Veteriner Kontrol Enstitüsü bu kez arazisinin satışı ile gündemde. Adana’nın en prestijli arsası olarak adlandırılan kamu binası ve arazisinin satıldığı iddia ediliyor.
Adana kulislerinde konuşulan iddiayı Çukurova Press Gazetesi bugün manşetine taşıdı. Doğan Gülbasar’ın haberine göre, Turgut Özal Bulvarı’ndaki Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü arazisinin peşkeş çekilmesinden endişe ediliyor. Satış işlemi gizli tutulurken, araziyi kimin kaç lira bedelle aldığı sır gibi saklanıyor.
Çukurova Press Gazetesi’nden Doğan Gülbasar’ın haberi şöyle:
Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesinde Turgut Özal Bulvarı ile Kurttepe Caddesinin kesiştiği nokta yaklaşık 37 bin metrekare yıllardır hizmet veren Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürülüğü arazisinin satıldığı iddiaları birçok soruyu da gündeme getirdi. Yanıt bekleyen sorular şöyle:
ARSA KİME KAÇ LİRAYA SATILDI?
Özel konumundan dolayı rantçıların iştahını kabartan 37 bin metrekare arazinin satışı zaman zaman gündeme geliyordu. Şimdi arazinin satıldığı, müdürlüğün taşınacağı, çalışan 65 personele tebliğ edildi. Ancak kime hangi bedele satıldığı konusunda bilgi verilmedi. Bu gizlilik ‘peşkeş’ endişesi yarattı.
Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü arazisi çok geniş ancak arazinin büyük bölümünde onlarca yıllık ağaçlar var. 37 dönümlük arazide sadece birkaç bina bulunuyor. Bölgenin akciğeri konumundaki arazinin bundan sonraki akibeti de çevre sakinlerinde tedirginlik yaratıyor. Vatandaşlar çevredeki tek yeşil alanı kaybetme korkusu yaşıyor.
MERKEZ NEREDE HİZMET VERECEK?
Müdürlük mevcut yerinden kaldırıldığında nereye taşınacak. Yıllardır o bölgede hizmet veren Enstitünün Doğankent Beldesi civarında bir yere taşınacağı personele bildirilmiş. Ancak personel bundan sonrasında ne olacağı ile ilgili net bilgiye sahip değil. Bu belirsizlik personelin tedirgin ve gergin bir bekleyişe girmesine neden oluyor.cukurova_press_ozdis



1

YÜREĞİR’DE MEME KANSERİ FARKINDALIK SEMİNERİ

2

ZORLUDEMİR: SANATIN HER YÖNÜ İNSANLARI MUTLU ETMEKTİR

3

ADANA BAROSU’NDA VOLKAN BÖKE DÖNEMİ

4

KADIN VOLEYBOLCULAR KAYBETMİYOR

5

ADANA LEZZET FESTİVALİ, LEZZET ŞÖLENİ YAŞATTI