Yaman: Bizleri Bitirmek İstiyorlar
Manşet Haber 30.06.2014 20:33:02 0

Yaman: Bizleri Bitirmek İstiyorlar

Yaman: Bizleri Bitirmek İstiyorlar

dishekim_adanatabip_odasi (2)Adana Diş Hekimleri Odası Hasan Yaman, kölelik düzeni oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, “Hekimleri köleleştirdiler. Şimdi aynısını bizlere, eczacılara uygulamaya çalışıyorlar. Bizleri bitirmek istiyorlar. Hekimliği itibarsızlaştırdılar” dedi.

Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, Tabip Odası yönetim kurulu üyelerini ziyaretinde dayanışmanın önemine dikkat çekti  ve şöyle konuştu:

“Sağlık bileşenleri olarak birlikte hareket etmekten mutlu oluruz. Bu yüzden sizleri ziyaret edip, yönetim kurulu üyelerimizin birbiriyle yakından tanışmasını faydalı buluyoruz. Bilhassa kültür düzeyi yüksek olan insanlar, meslek odaları demokrasi çıtasının daha fazla yükselmesini arzu ediyor. İnsanların daha fazla birlik, bütünlük, kardeşlik içerisinde bir arada olmasını arzu ediyor ama çok değişik bir kültür oldu. Türkiye Cumhuriyetinin yapısında yönetenlerle ilgili bir sıkıntısı da var. Geçmişte bile insanlar bu günlerde ki gibi ayrıştırılmaya çalışılmadı. İnsanlar kutuplaşmaya başladı. Türkiye Cumhuriyeti üzerinde bir kırılma oluşturacağından endişeliyiz. Bu kötü durumun biran önce düzelmesini umuyoruz. Meslektaşlarımızın hem genel sağlıkta hem de ağız diş sağlığında çok büyük sıkıntıları var. Kölelik düzeni oluşturulmaya çalışılıyor. Siz hekimleri köleleştirdiler. Şimdi aynısını bizlere eczacılara uygulamaya çalışıyorlar. Bizleri bitirmek istiyorlar. Hekimliği itibarsızlaştırdılar.”

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan,  hekimlerin bilimden ve eğitimden uzaklaştırılmak istendiğini ifade etti. Mundan şunları söyledi:

“Bugün mesleğimizde getirildiğimiz yere bakarsak nasıl vahim bir tablonun olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Çünkü genellikle yapmak zorunda bırakıldığımız ‘bugün kaç hasta baktın? Sizin polikliniğinizin geliri nedir? gibi soruları sormak ve bilgisayar üzerinde sadece yoğun verilerin gösterildiği bir hekimlik sistemi. Herkes şimdi birbirinin performansına bakar oldu. Bilimsel platformlardan giderek uzaklaşıldı. Sürdürülmesi için destek verilmediği gibi 3. basamak hastanelerde bile temel işin hizmet olduğu görüşü ile eğitimden ve bilimsel çalışmalardan uzaklaşılması isteniyor.”

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°