YAVUZLAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM

1.11.2017 22:25:59

YAVUZLAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Yavuzlar Mahallesi'nde vatandaşlara kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirdi.
Yüreğir'de kentsel dönüşümü daha hızlı ve sağlıklı yapmak için her türlü arayışın sürdüğünü ve kentsel dönüşümün zor bir iş olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, şöyle konuştu:
“TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Yüreğir Belediyesi olarak kentsel dönüşüm alanı ilan ettiğimiz yerlerde çalışmaları yürütüyoruz. Yavuzlar Mahallesi'ni belediyemiz eliyle yürütüyoruz. Burada vatandaş görüşmeleri sürüyor.
Mevcutta 401 bağımsız bölüm ve 93 işyeri varken, yeni yapacağımız projede 860 konut 101 işyeri cami, kapalı pazar yeri, kreş, spor alanları, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları ve süs havuzları yapılması planlanıyor. Yapacağımız kapalı semt hurdacı pazarı alanı, 4 bin metre kare olurken cami alanı ise 2 bin 470 metrekare olacak.yavuzlar_kentsel_donusum_yuregir (1)
Yavuzlar Mahallemizde bu projemizin hayata geçmesiyle Yüreğir modern ve yaşanılabilir konut alanlarına kavuşacaktır. Vatandaşlarımız çıkmaz sokaklardan ve yeşil alanı olmayan yerlerden kurtulup sosyal donatıları olan yerlerde yaşamlarını sürdüreceklerdir.'
Amaçlarının Yüreğir'i geliştirmek ve kalkındırmak olduğunu belirten Çelikcan'' Belediyemiz eliyle yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmalarında garantör biziz. Bütün kontrol ve denetim belediyemizde olacaktır. Bu nedenle ihaleyi kim alırsa alsın, en küçük bir yanlışında vatandaşlarımızın adına yüklenici firmadan alınan teminatı devreye girecektir. Biz sizin adınıza her türlü tedbiri alıyoruz. Buna rağmen en son kararı verecek olan sizlersiniz.'' şeklinde konuştu.yavuzlar_kentsel_donusum_yuregir (1)



1

ADASO’DA YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM DESTEK PROGRAMLARI KONUŞULDU

2

"ÜRETEN DE, TÜKETEN DE MAĞDUR"

3

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINIZ İÇİN 10 ÖNEMLİ ÖNERİ!

4

“KALP SAĞLIĞI İÇİN HER YAŞTA HAREKET ŞART”

5

SEYHAN’I YÜREĞİR’E BAĞLAYAN YAVUZLAR KÖPRÜSÜ AÇILDI