Yeni Sezona Hazır
Manşet Haber 15.08.2014 08:20:52 0

Yeni Sezona Hazır

Yeni Sezona Hazır

menderes_salonAdana’da 1959 yılından bu yana hizmet veren okul ve kulüplerin yılda ikibin karşılaşma yaptıkları Menderes Spor Salonu yeni sezonda sporcuların hizmetine hazır hale getirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, her yıl olduğu gibi, ölü sezonda  Menderes Spor Salonu’nun zeminin geçen yıl tamamen zımpara yapıldığını, bu yıl ise deforme olan çizgilerinin yeniden çizildiğini,boya ve cila yapıldığını, yıpranan koltukların değiştirileceğini veya onarılacağını kaydetti.

Salonun şu anda tamamen eksiklerinin giderilerek yeni sezona hazırlandığına dikkati çeken Hadi, şöyle devam etti:

“Her yıl okul ve kulüplerin  ikibin karşılaşmaların yaptığı 55 yaşındaki Menderes Spor Salonu’nu müze gibi koruyoruz. 8 yıldır Adana’da görevdeyim.  Kendi dönemine göre en iyisi olan Menderes Spor Salonu’na  kentin olumsuz hava koşullarından korunmak için merkezi sistemli klima takılmasıyla yaz ve kış mevsimlerinde yapılan müsabakalarda sorun yaşanmamaktadır. Daha önceleri yağışlı havalarda su sızdıran tavanını tamamen onardık. Çağdaş koltuklar takılmasını sağladık.  Her yıl yaptığımız gibi, ölü sezonda zemin parkelerin zımparalanması, boya, cila ve çizgilerin yeniden çizilmesini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, takımların, hakem ve diğer görevlilerin soyunma odaları, tuvalet ve duşların eksikleri giderildi.  Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için mimari değişikliğin yanı sıra rampalar yapıldı.”

DÜNYA ŞAMPİYONASI YAPILDI-

Salonda  geçen yıl haziran ayında Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya şampiyonasının ev sahipliği yapıldığını ifade eden Hadi, “ Başta okul sporları olmak üzere, kulüp sporları, deplasmanlı hentbol, basketbol, voleybol maçları olmak kaydıyla yılda iki bin müsabaka  yapılmaktadır. Ayrıca,  sporun yanı sıra, resmi bayramlarda, valilik, yerel yönetimler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının konser, konferans, genel kurul gibi taleplerini de karşılıyoruz” diye konuştu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°