“Yerel gazeteler şehirlerin önemli damarıdır”

28.03.2014 00:01:58

“Yerel gazeteler şehirlerin önemli damarıdır”

cgc_hurriyet_sinan_tanyildiz (2)Hürriyet Gazetesi Bölge Temsilcisi Sinan Tanyıldız yerel gazetelerin şehirlerin önemli damarları olduğunu belirterek, “Yerel Gazeteler kentin arşividir” dedi.

Meslek hayatında 40'ıncı yılını geride bırakan Hürriyet Gazetesi Bölge Temsilcisi Sinan Tanyıldız kendisini ziyaret eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyelerine önemli açıklamalarda bulundu, Sinan Tanyıldız Adana basını ile genç gazetecilere önerilerini sıraladı. Tanyıldız,  yerel gazeteleri ‘kentin arşivi’ olarak konumlandırdı. Bölge gazetelerinin önemine de dikkat çeken Tanyıldız, “ Mesela, Yeni Adana Gazetesi olmasaydı, mazimize sağlıklı bir şekilde ulaşamayacaktık. Bölge gazeteleri çok önemli işler yapıyor. Ama gelin görün ki her şey paraya dayalı olduğu için ekonomik güçlük çekiyorlar.  Kağıt, malzeme maliyeti, işçilik ücreti giderek artıyor. Yerel gazete patronları para da kazanamadıkları için gazetesini zenginleştiremiyor. Yerel gazete henüz bir yatırım olarak görülmüyor. Oysa o da bir yatırım, ayrı bir iştir. Ancak, yatırım ayrı bir iş, gazetecilik ise ayrı bir iştir” dedi.

GAZETECİLİK AŞKTIR

cgc_hurriyet_sinan_tanyildiz (1)Gazetecilik anılarını da anlatan Sinan Tanyıldız, genç gazetecilere önerilerini şöyle sıraladı:

“Gazetecinin mesaisi olmaz. Ben bile haber takibi yapmam gerektiğinden, kendi düğünüme katılamadım. Gazeteciliği hava atmak olarak görmemeli. Zaten çalışan bir gazetecinin hava alma vakti bile olamaz ki. Gazetecilik bir aşktır. Para kazanma mesleği değildir. Tüm bu gerçekleri göz önünde bulundurduktan sonra bu işi yapacaksınız. Yapamazsanız bu işi bırakacaksınız.”

Tanyıldız, güzel yapılan gazetenin her zaman satılabileceğini ifade etti. Adana’nın bir kent kütüphanesi bulunmadığını ve büyük eksiklik yaşandığını dile getiren Sinan Tanyıldız, önemli sanatçılar yetiştiren Çukurova’nın kendi sanatçılarının eserlerinin yer alacağı bir kütüphane kurulmasını önerdi, buna  Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin önderlik yapmasını istedi. Tanyıldız, ÇGC yönetimine,  “Gazetecilik ile ilgili yayınlar yapılıp, gazeteci arkadaşlara dağıtılabilinir. Adana’da sayfa sekreterliği kavramı henüz yerleşmemiş, bu yüzden de bu alanda elaman sıkıntısı var. Cemiyet bünyesinde bir Atölye kurulup, ‘sayfa nasıl çıkarılır?’,  ‘haber nasıl yazılır?’, ‘fotoğraf nasıl çekilir?’ konularında eğitimler verilebilir.”önerilerinde bulundu.



1

ADASO’DA YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM DESTEK PROGRAMLARI KONUŞULDU

2

"ÜRETEN DE, TÜKETEN DE MAĞDUR"

3

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINIZ İÇİN 10 ÖNEMLİ ÖNERİ!

4

“KALP SAĞLIĞI İÇİN HER YAŞTA HAREKET ŞART”

5

SEYHAN’I YÜREĞİR’E BAĞLAYAN YAVUZLAR KÖPRÜSÜ AÇILDI