Tarih: 11.04.2025 21:56

YETİŞTİRİCİLERE YEM BİTKİSİ TOHUM DESTEĞİ

Facebook Twitter Linked-in

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında 2025 Yılında Sorgum Sudan Otu Melezi Üretiminin Yaygınlaştırılmasına yönelik proje hazırlandı. Proje kapsamında temin edilen sorgum sudan otu tohumları Adana'nın Ceyhan, Feke, Karataş, Kozan, Sarıçam, Tufanbeyli, Yumurtalık, Yüreğir, Aladağ, Karaisalı ilçelerinde yetiştiricilik yapan üreticilere dağıtıldı.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, tohum dağıtım töreninde, hayvancılığın en büyük girdilerinden birinin yem olduğunu hatırlattı. İl genelinde bir yandan meraları ıslah ederek hayvancılık yapanlara kaba yem ihtiyacını karşılamak için destek olduklarını vurgulayan İl Müdürü Kökçüoğlu, “Kaba yem ihtiyacının tamamını meralardan karşılama ihtimaliniz de çok az. Kaba yem ihtiyacını karşılamak için bugün olduğu gibi yetiştiricilerimize destek olarak tohum dağıtıyor, sizlerin üretmesini sağlamış oluyoruz. Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz birçok ilde olduğu gibi Adana'da da hayvansal üretimi desteklemek amacıyla yem bitkisi tohumunu üreticilerimize dağıtma kararı aldı" dedi. Sorgum bitkisinin Çukurova bölgesinde yeni ekimi yapılan bir bitki olduğunu kaydeden Kökçüoğlu, “Adana'nın toprakları bereketli. Üreticimiz çalışkan. Hem hayvancılıkta hem de bitkisel üretimde birçok kalemde Türkiye sıralamasında birinci olan bir iliz. Bu üreticimizin sayesinde olan bir durum" şeklinde konuştu. “Hayvancılıkta da kendi kendimize yeter olmak istiyoruz" diyerek sözlerine devam eden Kökçüoğlu, “Türkiye'de her kişi için bir tane küçükbaş hayvanı yetiştirdiğimiz gün sorunumuz kalmayacak. Bütün hedefimiz de bu. Adana ilimizde 1 milyon küçükbaş hayvan var. Nüfusumuz 2,5 milyon. Büyükbaş hayvanları da katarsak bizim kendi ilimizde 500 bin küçükbaş hayvanı ahırlarımıza tekrar sokmamız, meralarımıza getirmemiz lazım" dedi.

Üreticilerden Cevdet Numan Sıçramaz da sudan otunu daha önce ektiğini bu yıl da ekeceğini belirterek, “Yem bitkisi ekmek hayvancılıkta yüzde 50 kar demektir. Yetiştiricilikte olmazsa olmazı yem bitkilerini ekmektir" şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —