Yumurta Tüketimi Zirvesi
Manşet Haber 2.11.2013 00:52:02 0

Yumurta Tüketimi Zirvesi

Yumurta Tüketimi Zirvesi

yumurta_Yumurta Üreticileri Birliği (Yum-Bir) tarafından sektördeki yeniliklerin paylaşılması, ticari ilişkilerin geliştirilmesi, paydaşlar arası iletişimin güçlendirilmesi ve yumurta tüketiminin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla “Yumurta Zirvesi” düzenlendi.

Akka Hotel Antedon, Kemer - Antalya’da gerçekleşecek Zirve’de Türkiye’nin değişik yöresinden 400 civarında yumurta üreticisinin yanı sıra sektöre girdi sağlayan firma temsilcileri de katıldı..

Yum-Bir Başkanı Derya Pala, Türkiye’nin, dünyada yumurta üretiminde 10. ihracatta ise 2. sırada olduğunu söyledi. Pala, kamu ve özel sektör temsilcilerinin, sivil toplum örgütlerinin ve üreticilerin Türkiye’de bir ilk olan Yumurta Zirvesi’nde bir araya geldiğine dikkat çekerek,

nirlik olarak kurumsal yapının güçlendirilmesi, yumurta hakkında kamuoyunda yanlış bilinenlerin düzeltilmesi, yumurta tüketiminin ve ihracatının artırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Birkaç yıl öncesine kadar dünya yumurta üretiminde ağırlığın Avrupa’da olduğunu; ancak bugün yerini Asya’ya bıraktığını dile getiren Pala, Türkiye’nin üretimde 10. ihracatta ise 2. sıraya yükseldiğini vurguladı.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.8° / 22.1°