YÜREĞİR ATAKENT’E  İLK BİSİKLET YOLU
Manşet Haber 18.07.2022 15:15:03 0

YÜREĞİR ATAKENT’E İLK BİSİKLET YOLU

YÜREĞİR ATAKENT’E İLK BİSİKLET YOLU

Yüreğir Belediyesi Atakent Mahallesi’nde okulların yoğun olduğu bölgedeki yollar asfaltlandı. Çevresi ise modern bir bisiklet yolu yapılarak Yüreğirli vatandaşların hizmetine sunuldu. Bisiklete atlayıp yolu test eden Başkan Kocaispir ‘Arkadaşlarımızın ellerine sağlık. Dinlenme
Bisiklet yolunun yönetmenliğe uygun yapıldığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, bisiklet yolunun 860 metre uzunluğunda,1.80-1.90eninde, araç yolu ile 45 cm boyunda delinatör ve çift taraflı prizmatik reflektör lensli yol butonu ile ayrıldığını, zeminin ise fark edilmesi amacıyla cam tozu ve reçineden üretilen yol çizgi boyası kullanıldığını söyledi. Yeni bisiklet yolunu vatandaşlarla birlikte test etti.
Atakent Mahallesinde okullar bölgesine yapılan bisiklet yolu ile özellikle çocukların güvenli bir şekilde bisikletlerine bineceklerini belirten Kocaispir ‘Okullar bölgesine yeni yaptığımız asfalt yola entegre olarak yaptığımız bisiklet yolunda vatandaşlarımız rahat ve huzurlu bir şekilde sporlarını yapabilecekledir. Hava ve gürültü kirliliğinin önlenmesi açısından da önemli bir ulaşım aracı olan bisikletlerin yaygınlaşması için yeni bisiklet yolu çalışmalarımızı devam ettireceğiz.’ diyerek bisiklet kullanımını teşvik etmeye çalışacaklarını belirtti.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

37.3° / 22.7°