YÜREĞİR BELEDİYESİ’NDEN ARAMA KURTARMA TİMİ
Manşet Haber 20.06.2021 16:52:23 0

YÜREĞİR BELEDİYESİ’NDEN ARAMA KURTARMA TİMİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ’NDEN ARAMA KURTARMA TİMİ





Yüreğir Belediyesi, Adana ve ülke genelinde yaşanabilecek doğal veya insan kaynaklı afetlere hazırlıklı olmak ve olası afetlerde can ve mal kaybını önlemek amacıyla 20 kişiden oluşan arama kurtarma timi kurdu.
Yüreğir Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde kurulan birim için gönüllülük esasıyla başvuranlar arasından seçilen 20 kişilik ekip, Adana AFAD İl Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlerini tamamladı.
Aralarında psikolog, hemşire, sosyal yardım uzmanı, inşaat ve jeoloji mühendisi ile harita teknikeri de bulunan arama kurtarma timi, deprem, sel, orman yangını, trafik kazası, boğulma ve yangın gibi doğal ve insan kaynaklı afetlere müdahale edebilecek şekilde eğitim alarak göreve başladı.
Adana’da ilk defa bir ilçe belediyesinin arama kurtarma timi oluşturduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Yüreğir Arama Kurtarma Timi göreve hazır. 20 arkadaşımız Adana AFAD İl Müdürlüğü’nün gözetiminde eğitimlerini tamamladılar. Şu an Yüreğir’de, Adana’da ve hatta ülkemiz genelinde meydana gelebilecek olası afetlerde müdahale etmeye hazır durumdayız” dedi.
Türkiye’de ilk defa farkındalık oluşturmak adına Yüreğir Arama Kurtarma Timi bünyesinde bir engelli personel de bulunuyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°