YÜREĞİR’DE ARSA SATIŞI
YEREL YÖNETİM 25.09.2024 23:02:00 0

YÜREĞİR’DE ARSA SATIŞI

Demirçalı, Yüreğir’de bugüne kadar belediyenin sahip çıkamadığı arsalarını bulup satarak belediyeye gelir getirmeyi planlıyor

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, bugüne kadar belediyenin mülkü olarak tapu kayıtlarında gözüken ancak vatandaşlar tarafından işgal edilmiş olan arsaları belirleyerek bu arsaları satışa çıkarıp elde ettiği gelir ile belediye harcamalarında kullanmak adına kolları sıvadı.

Çukurova Barış Gazetesi'nin haberine göre,  Başkan Demirçalı, Yüreğir’in Köprülü, Kiremithane, Solaklı, Havutlu ve Alihocalı mahallerinde toplam 10 adet arsayı satacak. Toplam olarak 9 bin 200 m2 alan olarak belirlenen arsaların muhammen bedelleri üzerinden satış yapılır ise belediyenin kasasına toplam 2 milyar 700 milyon lira gelir girmiş olacak.

Ali Demirçalı, 8 Ekim 2024 tarihinde ihale ile satışı yapılacak olan arsaların bugüne kadar belediye idareleri tarafından hiç dikkate alınmadan özel mülkiyetlerin kullanımında olduğuna işaret edip ‘Biz belediyemizin arsalarına sahip çıkıyoruz. Özel mülkiyet sahipleri tarafından kullanılan bu arsalarımızı satarak hak gaspının da böylelikle önüne geçiyoruz’ dedi.


Anahtar Kelimeler: YÜREĞİR’ SATIŞI

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.4° / 21.6°