Tarih: 08.10.2024 23:33

ZEYDAN KARALAR MECLİSTE AÇIKLADI

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ekim ayı meclis toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Karalar,  Seyhan, Çukurova, Kozan ve Pozantı belediye başkanlarını uyardı

KAÇAK YAPILAŞMAYA İZİN VERMEYİN

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kaçak yapıların mantar gibi yükseldiğini ve bunun da ileride Adana’nın başına bela olacağını belirtip ‘Seyhan, Çukurova, Kozan ve Pozantı’da kaçak yapılaşmalar var. Lütfen buna izin vermeyin’ dedi.

MANTAR GİBİ YÜKSELİYORLAR

Başkan Karalar, kaçak yapılara izin vermenin ileride sorunlar yaratacağını belirterek ‘Seyhan’da ve Çukurova’da merkez ilçelerde ciddi kaçak yapılaşmaya izin veriliyor. Kozan’ın Göller Yaylası’nda ve Pozantı’nın yaylalarında kaçak yapılaşmaya eğer izin verirseniz bu başımıza bela olur. Benim en hassas olduğum konu. Bakıyorum, kaçak yapılaşma mantar gibi yükseliyor’ ifadelerini kullandı.

KOOPERATİFLERE DESTEK VERİLECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kooperatiflerin teşvik edilmesi ve toplum yararına çalışmalarına destek verilmesi için meclise getirilen bir teklif ile her bir kooperatife 300 bin lirayı geçmemek koşulu ile destek verilmesi planlanıyor. İlgili teklif komisyonlara sevk edildi ve komisyondan gelen rapora göre mecliste görüşülerek oylanacak.

MHP’li Demirdağ’ın fıstık tesisi kurulması konusundaki eleştirilerine Karalar’dan yanıt geldi

Kadirli’ye değil İmamoğlu’na kuracağız

MHP’nin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Başkanvekili Cemal Demirdağ, Kadirli’de CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Zeydan Karalar’a talimat verdiğine dair basında çıkan haberlerinden hareket ederek yaptığı eleştirilere Başkan Karalar’dan yanıt geldi.

NARENCİYE TESİSİ KURALIM

MHP’li Demirdağ, ‘Fıstık fabrikasının yapılmasına karşı değiliz. Mezbahane, otogar ve alt geçitler yapımı gibi Adana’nın onlarca sorunu varken Kadirli’ye fıstık fabrikası yapacağımıza narenciyenin merkezi olan Adana’ya narenciye tesisleri kurulması daha yerinde olur’ dedi. 

KARALAR: YERİ SÖYLEMEYİNCE YANLIŞ ANLAŞILDI

Demirdağ’ın eleştirilerine yanıt veren Başkan Karalar, ‘Ben orada konuşmadım. Genel başkanımız konuştu. Fıstık fabrikasını yapma sözünü ben İmamoğlu için verdim. Ziraat odalarının yöneticileriyle toplantı yaptık. Onlardan talep geldi. 25 milyon liraya kadar kaynak temin ederek İmamoğlu’na bu tesisi yapmak istiyoruz. Genel başkanın Kadirli’de konuşması ve yer belirtmemesi, sanki tesislerin Kadirli’de yapılacağı gibi anlaşıldı. Bunu düzelteyim istiyorum’ açıklamasını yaptı.

70 MİLYON İŞÇİ BORCUMUZ VAR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediyede çalışan işçilere 70 milyon lira borçlarının bulunduğunu ve bunu da en kısa zamanda ödeyeceklerini söyledi. 

GELEN PARA YETERLİ DEĞİL

Başkan Karalar, ulaşımdan 100 milyon lira belediyenin zarar ettiğini, eylül ayında belediye çalışanlarına toplam 315 milyon lira öderken İller Bankası’ndan ise gelen paranın 266 milyon lira olduğunu söyledi. Başkan Karalar, iktidar partisinin meclis üyelerine seslenerek ‘Hükümete söyleyin de Adana’ya İller Bankası’ndan 266 milyon lira yerine 500 milyon lira göndersin’ dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —