108 GÜN SONRA NİHAYET!

Yerel seçimlerin üzerinden ( bugünü de sayarsak) tam 108 gün geçti. Parklardaki çiçekler sezon dolayısıyla çoktan kurudu. Temizlik çalışmaları da ağır aksak yürütüldü.

Yerel seçimlerin üzerinden ( bugünü de sayarsak) tam 108 gün geçti. Parklardaki çiçekler sezon dolayısıyla çoktan kurudu. Temizlik çalışmaları da ağır aksak yürütüldü. Parklarda çoğu çam ağaçları da kurumaya yüz tuttu. Bazı ağaçların kuruyan dalları kesildi. Ancak mevsimlik çiçek dikimi yapılamadığı için parklar ihtişamlı görselliğini kaybetti.

-VE NIHAYET BEKLENEN HIZMET GELDI-

Dedik ya! Yerel seçimlerin üzerinden aylar geçti. Türkiye'nin en büyük 5 ilçesinden birisi olan Seyhan Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Avukat Oya Tekin'in yerelde bazı hizmetleri rasyonelleştirirken park, bahçe ve dinlenme alanları ikinci plana itildiği gözlendi. 

Adana'nın en işlek Mavi Bulvar üzerinde bulunan ve DSİ Sulama Kanalı ile paralellik arz eden Şehitler Parkı susuzluktan kurumaya yüz tutarken nihayet bugün mevsimlik çiçek dikimi yapıldı. Çimler hortumla sulandı. 

Çöpler toplantı. Dikimi yapılan mevsimlik çiçekler çevreye ayrı bir görsellik kazandırdı. 

Şehitler Parkı yeniden eski görsel ve ihtişamlı görüntüsüne kazandırılması çalışıldı. 

-SUYU BOL BIR KENT AMA-!

5-10 metre yakınından koca sulama kanalı geçerken parktaki çim ve ağaçların kurumaya yüz tutmasına kimse anlam veremiyor.

Suyu bol Çukurova'nın incisi Adana'da park ve dinlenme alanları imkanı olmadığı için deniz ve yaylalara gidemeyen dar ve sabit gelirli aileler için büyük bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Sizkonusu aileler özellikle akşam saatlerinde Parklarda rahat nefes almaya çalışıyor. Nitekim yazın kavurucu sıcakları Adana'daki parkları daha cazip hale getiriyor. 

-HALK HIZMETLERI YETERLI BULMUYOR- 

Seyhan'a kadın eli değmiş olmasından mutlu olduklarını anımsatan halk, ancak hizmetlerin yeterli olmadığını ifade ediyor. 

Gününün büyük zamanını yürüyüş yaparak, temiz hava alarak ve dinlenerek geçiren insanlar, parklardaki çalışmaların daha itinalı yapılmasını istiyor. Suyun bol olduğu bir kentte park ve dinlenme alanlarındaki ağaç ve çimlerin kurumasına bir anlam veremiyor.

Parklardaki sözkonusu çalışmalar yüz güldürüyor. Yaz aylarını kentte geçirmek zorunda kalan aileler hizmetlerin aksatmadan yürütülmesini istiyor ve bekliyor. 

Umarız Seyhanlının bu beklentisi Seyhan'da karşılık bulacak. Seyhan hizmette sınır tanımayarak halkın memnuniyet çıtasını en yüksek seviyeye çıkarabilecek.


Düzgün COŞKUN

18.07.2024 09:05:00

YAZARLAR


ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANI’NDA 30 AĞUSTOS KUTLAMASI

ADANA’YA 194 DOKTOR KADROSU

ADANA’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMASI

KENTİN YARININI KENDİN BELİRLE

VALİ KÖŞGER SARIÇAMLI MUHTARLARLA

ANNE BABALARIN EN ÇOK MERAK ETTİKLERİ 10 SORU VE YANIT!

BÖBREKLERİ KORUMANIN 10 YOLU

KOZAY’DAN MEŞALELİ YÜRÜYÜŞE VE YAŞAR KONSERİ’NE DAVET

"ÖĞRENCİ BAŞARILARINI YÜKSELTMEK İŞBİRLİĞİ ŞART"

AĞIZ KOKUSUNUN NEDENİ SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONLARI DA OLABİLİR!

CEYHAN'IN MERKEZİNE YENİ YEŞİL ALAN

YÜREĞİR BİLİM MERKEZİ DAHA AKTİF OLACAK

ZEYDAN KARALAR’DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

VALİ KÖŞGER’İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

AKDENİZ OFF-ROAD KUPASI ŞAMPİYONASI ADANA’DA DÜZENLENECEK

BNARUT: GIDA EGEMENLİĞİMİZİ BALTALAR

SEYHAN’DA ZAFER BAYRAMI’NDA FUTBOL ŞÖLENİ