1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ İMİŞ!

Bazen hep eskiye özlem ile hayallere daldığımız çok olmuştur. Eski güzeldi be…

Bazen hep eskiye özlem ile hayallere daldığımız çok olmuştur. Eski güzeldi be…
insanlık vardı, arkadaşlık vardı, yardımlaşma vardı, ruhunu çıkara satmayan insanlar vardı. hani şairin dediği gibi “gir dükkana pazar eyle ne ararsan var içinde” hesabı. Hepsini vaz geçtim eskiden bir anamı isterim ben. Neyse duygusala takmanın bu günlerde zamanı geçti. dedim ya, her şey çıkar ve para üzerine kurulmuş. paran varsa selam verenler var, yoksa görmezden gelen çok. Başlık , Dünya Barış günü imiş! Şimdi bu kavramı gelede bu güne uyarla haydi bakalım. Yanı başımızda İsrail katliamlarında çoluk, çocuk 50 bin kişi Gazze’de öldürülmüş!… hemen kuzeyde Rusya, Ukrayna savaşı şimdiye kadar 500 bin kişinin öldüğü iddialar arasında. Bu kadar rahat insan hayatı almak hangi dinde yazıyor onu sorgulamak gerek. neresinden bakarsan bak “adaletin batsın” Dünya. mesele sırf benim çıkarlarıma dayanıyor. halbuki, bu Dünya nimetleri hepimize yeter. “ekmek herkese yetecekti, tarlaya karga dadandı, ambara fare, fırına hırsız, memlekete harami”…
“insanlık pazara düşmüş alan yok”…
Şimdi bu kadar lakırdıdan sonra gün neymiş önemi varmı sizce?
gerçi konu içinde geçirmiştim anneler gününü ayrı bir tarafa koymak gerek ne kadar çelişki olsada Dünya’da onu es geçmemek gerek.
İnsan oğlu ne günü koymuşsa tersini yapar hale gelmiş!… Mesela sevgililer günü var, herhalde çiçekçiler iş yapsın diye konmuş bir gün sonrası daha vahim sevgili eş, hanım, diye biliriz fakat, insanlar kendilerine bir çok sevgili yapmış! buda konunun başka yönü.
Dönelim Barış gününe bence en anlamsız bir gün şu an bu gün!
vaz geçtim devletlerin birbirini gırtlaklamasını, bakın ülke 11 gündür Narini arıyor göz altına alınlara bakarmısınız, abi, amca, anne öldürülen bir dolu kadın, sokaklar şiddeet sarmalından geçilmiyor. insanlar, hayvanlar, bitkiler ölümlerden bıktı artık, fakat en güzel şiir henüz yazılmamış Barış şiiri inşallah bir yazarı çıkarda Dünya’da ilelebet kaybolmayacak şekilde yazarı olur. Dünya sadece iyilik ve kötülük kavramları üzerine kurulu bence diğer her türlü oncu,buncu kavramları sadece çıkarlara hizmet eden kavramlardır. napalım bizde statükoya uyalım Dünya Barış günü kutlu olsun.


Süleyman YALÇIN

1.09.2024 14:58:00

YAZARLAR


ÇOCUKLARDA ÇENE PROBLEMİNE DİKKAT…

YALBUZDAĞ: SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDET ARTIYOR

4 BİN 555 ADET SAHTE PARFÜME EL KONDU

“İŞ CİNAYETLERİNDE SORUMLULAR YARGILANMIYOR”

ADANA’DA AVM’LERDE GIDA DENETİMİ

AÇIĞA ÇIKAN KAÇAKÇILIK OLAYLARINDA  %107’LİK ARTIŞ

DİJİTAL LİRA TÜRKİYE'NİN EKONOMİK GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİREBİLİR!

SONBAHARIN OLUMSUZ ETKİLERİNDEN KORUNMAK ELİNİZDE…

HEDEF: YILLIK 5 MİLYON SAĞLIK TURİSTİ

HAYAT KURTARAN BURUNLAR ANKARA’DA EĞİTİLİYOR

HASTANE ÖLÜMLERİNİN 1. NEDENİ SEPSİS, HER 5 ÖLÜMDEN BİRİNİN DE SORUMLUSU!

TURİZM ODAKLI SOSYAL GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ PROJESİ

UZMANLARDAN KRİTİK UYARI!

3 ADET “TESLA MODEL Y” KAZANMA ŞANSI

DENETİMLİ SERBESTLİK YÜKÜMLÜLERİ OKULLARI BOYADI

“POLONYA, ŞIMDI” SEÇKISI ADANA ALTIN KOZA’DA

YÜREĞİR’DE NARİN İÇİN HATIRA KORUSU