5 OCAK DEVLET HASTANESİ'NE DÖNER KAVŞAK

Türkiye'nin nüfus yoğunluğu açısından en büyük 5 ilçeden birisi olan Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'nde 9 Mayıs 2023 tarihinde hizmete açılan Adana 5 Ocak Devlet Hastanesi'ne Döner Kavşak yapılacak.

Türkiye'nin nüfus yoğunluğu açısından en büyük 5 ilçeden birisi olan Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'nde 9 Mayıs 2023 tarihinde hizmete açılan Adana 5 Ocak Devlet Hastanesi'ne Döner Kavşak yapılacak. Hem çalışanlar hem de hastalar hastaneye araçlarıyla rahat giriş yapacak. Modern hastaneye bugün ilk kez yolum düştü 

***

Modern tıp olanaklarına sahip hastaneye bugün ilk kez gittim. Yer olarak bilmiyordum. Öğrenmiş oldum. Malum Seyhan Devlet, Yüreğir Devlet, Şehir Hastanesi ve Çukurova Devlet Hastanelerinde randevu almak bir dert, muayene olmak bir başka dert. Şansımı denemek istedim. İyi ki gitmişim. Hastanede temizlik en üst düzeyde. Koca polikliniklerde sessizlik hakim.

***

Hastanede izdiham yok. Ismi okunan hasta içeriye girip muayene oluyor. Guker yuzle ayrılıyor. Hekimler de sıcakkanlı. Personellerin hastalara ilgisi dikkatimi çekti. Her koridorda bay ve bayan güvenlik elemanları dolaşıyor. Yüksek sesle telefonla konuşan hastaları tebessüm ederek nazik bir dille uyarıyor. Danışma Masası'nda güler yüzlü iki personel hastalarla tek tek ilgiliniyor, yol gösteriyor. 

***

Nitelikli tedavi hizmeti veren 200 yatak kapasiteli hastaneye, hastalar yol sorunu nedeniyle rahat gidip gelemiyor. Özel aracı ile giden hastalar Yeşiloba Mahallesini yaklaşık 2 kilometre geçtikten sonra ilk ışıklarda (u) dönüşü yapmak zorunda kalıyor ancak e-5 Karayolu çok yoğun olduğu için zaman zaman trafik kazaları yaşanıyor. 

***

Hastade doktor hemşire idari personel ve yardımcı sağlık personeli olmak üzere yaklaşık 500 sağlıkçı görev yapıyor.

***

Adana 5 Ocak Devlet Hastanesi kent merkezine 11 kilometre uzaklıkta. Biraz önce ifade ettiğim gibi hastalar gidip gelmekte güçlük çekiyor. Aynı sıkıntıyı sağlıkçılar da yaşıyor. Hastane girişine döner kavşak yapılması isteniyor.

***

Bir yetkili ile konuşuyorum. Durumu izah ederek bu sıkıntının cozumu için hastane yönetiminin ne düşündüğünü öğrenmeye çalışıyorum. Şöyle diyor. Başhemlik her yere muracatra bulundu. Kisa sure önce Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü'nden iki teknik eleman hastaneye gelerek Başhekim Uz. Dr. Fatih Tepe ile görüştüler. İncelemelerde bulundular. Döner Kavşak yapılması için bu yıl yatırım programına alınacağını söylediler. Döner Kavşak yapılırsa yapılırsa her gün 2 kilometre fazla yol katetmekten kurtuluruz. Hastalarda rahat edecek. Ulaşım sağlıklı yapılmış olacak".

***

Doner Kavşak'ın tamamlanmasiyla nitelikli tedavi hizmeti sunan modern mimarı ile yapılmış hastane Seyhan'a ve dolayısıyla Adana'ya daha kaliteli sağlık hizmeti sunmuş olacak.

 


Düzgün COŞKUN

6.08.2024 18:43:00

YAZARLAR


'BU PROJE KADINLAR VE GENÇLER İÇİN İŞ KAPILARI AÇACAK'

ADANA FİRMASINA 2 AY SÜRE VERİLDİ

OYA TEKİN’DEN HEMŞEHRİ DERNEK TEMSİLCİLERİ İLE ÇALIŞTAY

ATA DEMİRER GAZİNOSU ADANA’DA

THY'DEN TRAVELX IDEATHON YARIŞMASI FİNAL HEYECANI BAŞLIYOR

CEYHAN BELEDİYESİNDEN, KENTİN GELECEĞİ İÇİN TMMOB İLE ORTAK PROTOKOL

BERİŞ: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ

JERZY SKOLIMOWSKI’YE ADANA ALTIN KOZA’DAN YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

TEKNOFEST 2024 ADANA ZİYARETÇİ KAYITLARI BAŞLADI!

“GROSERİ’DEN YAZA VEDA İNDİRİMLERİ”

ADANA TEKNOFEST’E HAZIRLANIYOR

“AĞAÇ KESİMİNİN BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN YAPILMADIĞI ANLAŞILDI”

ADANA ALTIN KOZA’NIN EDEBIYAT UYARLAMASI FINALISTLERI BELLI OLDU

SABAHATTİN EŞBERK MEZARI BAŞINDA ANILDI

ADANA VE MERSİN’DE 15. MAĞAZASINI AÇTI!

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDEN 135 YENİ MEZUN

ADANA OSB 4. GENİŞLEME BÖLGESİNİN ENERJİ PROJESİ TAMAMLANDI