Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu'nun Olağan Genel Kurulu'nda yeniden güven tazeleyen Mustafa Karslıoğlu'ndan geçmiş dönemde başlattığı projeleri yeni dönemde tamamlaması beklenir. Oluşan yeni yönetimde kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin yer aldığını görüyoruz. Bu da DAİMFED'in yeni projelere de imza atacağı düşüncesini güçlendiriyor.
***
Üst çatı olan federasyonun genel merkezinin Adana'da olmasını da kentin geleceği için büyük bir şans olarak nitelemek gerekir. Cumhuriyet kazanımlarının özelleştirme politikaları sonucu birer birer elden çıkarıldığı, kapatıldığı bazı kurumların komşu kentlere taşındığı bir süreç ne yazık ki hâlâ devam ediyor. Bu bağlamda Adana ciddi şekilde kan kaybediyor. DAİMFED'in kapanmayan bu yaraya bir nebze de olsa merhem olacağı düşüncesi Adana'ya nefes aldırır.
***
Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen'in Genel Kurula görüntülü katılarak üyelere hitap etmesi, siyasi bir manevradan öteye bir şey ifade ettiğini de sanmıyorum. Bu konuşma tamamen üyelerin gazını almaya yönelik olsa gerek. Bana göre başka izahı da yok olamaz da!
***
Adana'da geçen 2 yılda, "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaza dönüşen binaların izi duruyor. Her yerde Merkezi Yönetimin başarısızlıkları konuşuluyor. DAİMFED'in depremlerde gösterdiği özveri zaten kamuoyu tarafından takdir ediliyor.
***
Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Divan Başkanlığına seçilen Halil Avcı, Federasyonun, kısa zamanda hem bölgede, hem de komşu ülkelerde şubeler açarak sektörün üst çatı kuruluşu olmayı başardığını ifade ediyor. Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’nun kurulum çalışmalarının başlamasının da sektöre ivme kazandıracağını dile getiriyor. Avcı'nın konuşması ileriye dönük umut ışığının sinyallerini veriyor.
***
DAİMFED Genel Kurulu’nda güven tazeleyerek yeniden genel başkan seçilen Mustafa Karslıoğlu geçmiş yönetimde başlattıkları ve yeni dönemde yaşama geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi verirken bakınız ne diyor:
***
“Mahalle Mahalle Yerinde ve Kentsel Dönüşüm” Projesi ile 29 mahallede vatandaşlarımızla buluştuk. Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi, Çağ Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi ile akademisyen çalışmalarımızı hızlandırdık. İzolatörlü binaların oluşması için konferans düzenledik. 41 adet çalışma komisyon başkanlarını seçtik. Sektör paydaşları olan İMO, Mimarlar Odası ve İç Mimarlar Odası ile ortak projeler ürettik.
***
Şimdi soru şu: 29 mahallede vatandaşlarla buluştuğunuzu ifade ediyorsunuz. Bugüne kadar kaç mahallede projeyi başlattınız? Yine kaç mahallede projeyi tamamlayıp hak sahipleri ile el sıkarak anahtar teslim ettiniz? Yeni dönemde Adana'nın modern kent dokusuna katkı sunmak amacıyla hangi projelere imza atmayı planlıyorsunuz?
***
Kamuoyu adına yine sormak isterim: Genel Kurulda "Mahalle Mahalle Yerinde ve Kentsel Dönüşüm" Projesinin hangi mahallelerde sürdürüldüğü konusunda tek kelime etmediginiz anlaşılıyor. (Ya da medyaya servis edilen yazılı metinde bu bölüm ilave edilmemiş). Bu konuda kamuoyunun kaygılarını giderebilecek bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?
***
Sayın Karslıoğlu, sozkonusu projeler ne zaman hayat bulacak. Halk bu sorunun cevabını da bekliyor. Yaşanan bazı olumsuzluklara rağmen sorumluluk üstlenerek Yönetim Kuruluna seçilen isimlerin topluma güven aşıyalacağını ümit eder başarılar diliyorum.