ACISIYLA, TATLISIYLA BİR KURBAN BAYRAMI BÖYLE GEÇTİ!

Acısıyla, tatlısıyla, mutluluğuyla, hüznüyle bir Kurban Bayramı’nı daha idrak ettik. Bayramda mutlulukların yanı sıra üzüntüler yaşandı, kazalar oldu, cinayetler işlendi.

Acısıyla, tatlısıyla, mutluluğuyla, hüznüyle bir Kurban Bayramı’nı daha idrak ettik. Bayramda mutlulukların yanı sıra üzüntüler yaşandı, kazalar oldu, cinayetler işlendi.

Her bayramda olduğu gibi Şehit aileleri şehitliklere akı ettiler. Şehitleri için dua edip, hüzünlendiler, ağladılar. Şehit yakınları şehitlerimizin mezar taşını okşayıp sevdiler. Çünkü, başka çareleri yoktu.

Şehit yakınlarına her bayram hüzün demektir, hasret demektir. Bizler ne söylersek söyleyelim, ne yazarsak yazalım boş. Sadece onları anlamaya, acılarına ortak olmaya çalışırız.

***

Kurban Bayramı tatilinin 8 gününde trafik kazalarında 68 kişinin hayatını kaybettiği, 9 bin 787 kişi ise yaralandı. Gerek Ramazan Bayramı, gerekse Kurban Bayramı öncesi yetkililer uzun yola çıkacak vatandaşları trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulunurlar. Bizler de defalarca yazıyoruz aman dikkat edin, gideceğiniz yere 1 saat geç gidin ama sağ salim gidin diye. Ne yazıkki uyarıları kimileri dikkate alırken, kimileri de tabiri caizse “Es” geçiyor. Dolayısıyla trafik kazaları bu bayramda da can aldı. Eğer insanlar trafik kurallarına uysa inanıyorum ki trafik kazaları azalacaktır.

Bayramda trafik kazaları ve cinayetlerin yanı sıra orman yangınları da çıktı. En acısı Diyarbakır ve Mardin’de yaşanan orman yangınları. Yetkililerin verdiği bilgiye göre yangın anızdan dolayı çıkan yangında 12 kişi hayatını kaybetti.

***

Kurban Bayramı’nda ormanlarımız cayır cayır yandı.

Yüksek sıcaklık yangın riskini de artırdı. Diyarbakır ile Mardin'in sınır köylerinde geçtiğimiz Perşembe günü meydana gelen anız yangınlarında toplam 12 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı 78 kişinin de yangından etkilendiğini açıkladı.

Yetkililer anız yakmayın diye defalarca uyarmasına rağmen ne yazık ki uyarılar dikkate alınmıyor.

Yangın, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinin Köksalan mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde meydana geldi.

***

Adana'nın Feke ilçesinde, ev ve ahırda çıkan yangın söndürüldü. Yangında, ahırda bulunan 2 büyükbaş hayvan ve 1 köpek telef oldu.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde tarlada çıkan anız yangını, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Adana'nın Aladağ ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı ve söndürüldü.

***

Adana'nın Kozan ilçesinde serinlemek için gölete giren genç boğuldu. Kemer Mahallesi’nde18 yaşındaki Özgür Ramazan Özdemir, serinlemek amacıyla arkadaşlarıyla yakınlardaki gölete girdi ve boğularak hayatını kaybetti.

Adana’nın sıcak havasına değil gençler hiç kimse dayanamıyor. Dolayısıyla gençler ve çocuklar göletlere, sulama kanallarına girerek serinlemeye çalışıyor. Serinlerken kimileri suda boğularak hayatını kaybediyor, kimileri hayatına devam ediyor.

Serinlemenin en sağlıklı olanı daha önce defalarca yazdığım gibi belediyelerin cep havuzlar yaparak gençlerin ve çocukların hizmetine sunmalarıdır. Eğer cep havuzlar yapılmazsa sulama kanallarında boğulmalar devam edecektir, hiç kimse de bunun önüne geçemez.

***

Adana'da bir kişi tartıştığı karısını, kayınpederini, kayınvalidesini ve kayınbiraderini tabancayla vurarak öldürdü. Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde yaşayan Hakim A, 3 aylık bebeği Deniz A'yı kendisine göstermedikleri gerekçesiyle evinin karşısında ailesiyle birlikte kalan boşanma aşamasındaki eşi Şükran A. (20) ile sokakta tartıştı.

Tartışmaya Şükran A'nın babası Turgut E. (51), annesi Leyla A. (51), kardeşi Muhammet E. (18) de katıldı. Bu sırada Hakim A. tabancayla ateş açtı. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrollerde Şükran A, Turgut E, Leyla A. ve Muhammet E'nin hayatını kaybettiğini belirledi.

Bu nasıl bir ruh halidir ki insan insanlıktan çıksın katliam yapsın. Üstelik daha yolun başındalar, gençler. Allah kimseyi şaşırtmasın.

Çankırı'nın Yapraklı ilçesinde, yine bir cinayet. İsmail Çakır, boşanma aşamasındaki eşi 31 yaşındaki Semanur Çakır'ı, yaşanan tartışmanın ardından pompalı tüfekle öldürdü. Katil zanlısı koca, kısa süre içinde yakalanarak gözaltına alındı

Kadın cinayetleri ne yazık ki Bayramda da devam etti. Bir kişi 5 yıl önce boşandığı eski eşi ve sevgilisini öldürdü. Denizli'nin Pamukkale ilçesinde eski eşi ve birlikte yaşadığı kişiyle tartışan şüpheli, kaçmaya çalışan çifti boş bir arsada pompalı tüfekle öldürdü.

***

Bayramın ilk gününde yaklaşık 16 bin kişi kurban kesimi sırasında yaralandı. ülke genelinde kurban kesimi sırasında Ankara’da bin 274, İstanbul’da 840 ve İzmir’de 416 kişi olmak üzere ülke genelinde yaklaşık 16 bin kişinin yaşadığı yaralanmalar sonucunda sağlık kuruluşlarına başvurdu

Önünü gelen herkes eline bıçak, satır alıp kasap olursa elbette bir yerlerini keserler. Her zaman şunu söylemişimdir. Herkes bildiği ve kendi işini yapacak. Bildiğiniz işi yapmazsanız bir yerlerinizi keser hastanelik olursunuz.

 


Hüseyin SUNGUR

24.06.2024 19:44:00

YAZARLAR


“MİGRENİN KRONİK YÜZÜ”KAMPANYASINI

TARIM VE ORMANCILIKTA TÜRKİYE’DE BİRİNCİ SIRADA!

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN UYARI VAR

“DÜNYA KAYISI ÜRETİMİNDE ÜLKEMİZ İLK SIRADA YER ALIYOR”

SÜHEYLA TOKYAY LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİ

DEPREMİ AFETE ÇEVİREN, DAYANIKSIZ YAPILARDIR!

ALMANYA'DA EMEKLİLER 136 KİLO, TÜRKİYE'DE 16 KİLO ET ALIYOR

BİR TÜRK İŞÇİYE KARŞILIK BİR Y ABANCI İŞÇİ İSTEDİ

DEMİRÇALI: ‘YÜREĞİR’DE ASFALTSIZ YOL KALMAYACAK’

PARMAK EMME, KALEM ISIRMA, TIRNAK YEME VARSA DİKKAT!!

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİNE 5 AYRI ÖDÜL

ADANA’DA CUMHUR İTTİFAKINDA BİRLİK MESAJI

HALİSÇELİK BURSA’DA GÖREVİNE BAŞLADI

İLK 500’DE SASA, TEMSA, ELİTA, OMNİA, AKYEM ile 11 FİRMA VAR

CHP’Lİ ŞEVKİN: YEREL MEDYA TEHDİT ALTINDA!

AK PARTİ 31 MART’TA ADANA’DA BAŞARILI MI?

TÜRKAN EŞLİ, GENEL SEKRETER VEKİLİ OLDU