ADANA ÇİFTÇİSİ NEDEN HAK ARAMIYOR?

Halinden memnun olan tepki vermez diye bilirim. Yoksa korku mu, ya da yandaşlık mı? Her ikisinde bir tarafa koysanız gerçeklerden kaçamazsınız!

Herkesin ağzına pelesenk olan bir deyim var.

“Adana büyük bir köy” …

Dahası çok daha karamsar bir ifade, Anlı Şanlı taraf beyinli Ahmet Hakan, Adana’yı Afrika ülkesine benzetmiş. Can Yücel’in sözü aklıma geldiği zaman çok ayıp diyorlar. Neden bu kadar küfür ediyorsun dediklerinde, “bu kadar o.ç varken nasıl küfür etmeyim”!…

Mesele memleket meselesi, eğer bu şehir Afrika ülkesine benziyor ise senin taraf olduğun hükümetin 22 yıldır bu şehri unuttuğundan olmasın?

Bakın herkes klavye kahramanı olmuş,

 Instagram’a göre herkes zengin ve mutlu gibi…
Twitter’a göre ise Einstein kadar zeki, Sokrates kadar filozof, Yunus Emre kadar sevgi dolu gibiler…

Sorsan herkes klavye başında Adana sevdalısı! Hadi o zaman meydanlara protesto için diyor Başım ağrıyor diyor! Aslında başın değil “Kıçın başın” oynuyor ödlek seni.

Herkes birinden bekliyor zor zamanlarda alanda olmasını ve onun dayak yemesini. Anlamadığım bir durum daha var bu ülkede sadece CHP’mi var ki her şeyi o alanda protesto etsin? Peki bu ülkenin “ballı kaymaklı” bütçeleri olan STK’ları yok mu? Sadece görevleri sosyal tesislerde eşleri veya çocuklarına gelsin börekler, çörekler günlerimi yaratsınlar kendilerine?

Günlerdir TV’de izliyorum, Bandırma, Burdur, Rize Trakya, Malatya çiftçisi sokaklarda başlarında İYİ Parti Balıkesir milletvekili var ve haykırıyorlar. Adana ülkenin en büyük çiftçi kenti, peki neden bu ölü toprağı? Havaalanı gitti gelmediniz, TRT gitti gelmediniz, DDY atölyesi gitti gelmediniz, her şey gitti siz hala gelmiyorsunuz, dilim varmıyor fakat suçun büyüğü sende be Adana halkım.

Geçen yıllarda 7 TL olan mazot, 47 TL olmuş, geçen yıl 5 TL olan gübre 16 TL olmuş, geçen yıl 5 TL olan tohum 14 TL olmuş ve geçen yıl 8 TL olan baş fiyata 6 TL ye Buğdayını satan çiftçi zarar etmiş, bu sene aynı baş fiyata razı olmuş! girdiler tam on katı olmuş sen hala sessizsin be kardeşim!…

Hani Adanalı protestti, hani Adanalı haksızlık karşısında susmazdı sen neredesin Adanalı kardeşim? Ziraat odası nerede, Çiftçiler odası nerede, vekillerimiz nerede? Adana için daha ne gibi olumsuzluklar olmalı ki, Anayasal hak olan protesto hakkını kullanacaksınız? Anladım be kardeşim AKP’ye oy verdiniz toz kondurmuyorsunuz kıçınıza giren kalasta mı rahatsız etmiyor sizi? Bak çoğunuz böyle giderse ekmeyeceğiz diyorsunuz, böyle giderse çiftçiye el Fatiha diyorsunuz, bak senin ürünün çıkarken hükümet gümrüksüz Buğday ithal ediyor sırf birileri para kazansın diye. Peki sen ne zaman para kazana can? Bak Çukurova havaalanı bile yüzlerce dönüm tarım arazisi üstüne kuruldu, kaç dönüm tarım arazisi tarım arazilisinden çıktı. Felaketi his etmen için illa “kafana taş mı” düşecek be kardeşin?

 

 


Süleyman YALÇIN

14.08.2024 18:19:00

YAZARLAR


'BU PROJE KADINLAR VE GENÇLER İÇİN İŞ KAPILARI AÇACAK'

ADANA FİRMASINA 2 AY SÜRE VERİLDİ

OYA TEKİN’DEN HEMŞEHRİ DERNEK TEMSİLCİLERİ İLE ÇALIŞTAY

ATA DEMİRER GAZİNOSU ADANA’DA

THY'DEN TRAVELX IDEATHON YARIŞMASI FİNAL HEYECANI BAŞLIYOR

CEYHAN BELEDİYESİNDEN, KENTİN GELECEĞİ İÇİN TMMOB İLE ORTAK PROTOKOL

BERİŞ: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ

JERZY SKOLIMOWSKI’YE ADANA ALTIN KOZA’DAN YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

TEKNOFEST 2024 ADANA ZİYARETÇİ KAYITLARI BAŞLADI!

“GROSERİ’DEN YAZA VEDA İNDİRİMLERİ”

ADANA TEKNOFEST’E HAZIRLANIYOR

“AĞAÇ KESİMİNİN BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN YAPILMADIĞI ANLAŞILDI”

ADANA ALTIN KOZA’NIN EDEBIYAT UYARLAMASI FINALISTLERI BELLI OLDU

SABAHATTİN EŞBERK MEZARI BAŞINDA ANILDI

ADANA VE MERSİN’DE 15. MAĞAZASINI AÇTI!

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDEN 135 YENİ MEZUN

ADANA OSB 4. GENİŞLEME BÖLGESİNİN ENERJİ PROJESİ TAMAMLANDI