ADANA HAVAALANI “İLETİŞİMSİZLİKTEN” KAPANACAK!

Çukurova Bölgesel Havalimanın 10 Ağustos’ta açılacağı, Adana Havaalanı’nın da kapatılacağı söylentilerine ilişkin “iktidar” ortaklarından “açıklama” gelmemesi Adanalıları kaygılandırıyor!

Çukurova Bölgesel Havalimanın 10 Ağustos’ta açılacağı, Adana Havaalanı’nın da kapatılacağı söylentilerine ilişkin “iktidar” ortaklarından “açıklama” gelmemesi Adanalıları kaygılandırıyor! Tarihsel özelliği kadar, ulaşımdan “iş alanlarına” dek birçoklarına geçim zorluğu yaşatacak olan “hava limanı kapanma” konusu Adana için büyük önem taşıyor! Gelen tepkilerin tamamının “muhalefetten” gelmesi de şaşırtıcı… Sivil toplum Kuruluşları, odalar da tepkisizliklerini koruyor! 

Birkaç gazete “ana sayfadan” haber yapıyor, birkaç gazetenin köşe yazarları olan/ biteni sorguluyor, “muhalefet” vekilleri art arda gazetelere bülten gönderiyor; hepsi bu! “İktidarın” vekilleri de, il örgütleri de, “iktidar” için övgüler dizmeyi alışkanlık yapmış odalar da “ses” çıkarmamayı yeğliyor! Bu aslında son zamanlarda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in titizlikle üzerinde durduğu “iletişimsizlik” olgusunun en belirgin kanıtı…

***

“İletişim”, bireylerin birbirlerini anlamalarında önemli olduğu gibi, siyasi partilerin, ülkeyi yöneten “iktidarın”, onu izleme görevi olan “muhalefetin” de sac ayaklarıdır! Ülkenin sorunları, yurttaşların yaşam kaygıları ancak “iletişimle” çözülebilir! Örneğin içinde bulunduğumuz süreçte emekli aylıkları, asgari ücret, tarım üreticisinin yaşadığı sorunlar, Tüik çıkmazı, sokak hayvanları katliamı gibi konuların çözümü “iletişimden” geçer! Bilindiği gibi “iktidar” yasa tasarısını hazırlar, “muhalefet” yurttaşın yaşadıklarıyla tasarıyı yaşamla özdeşleştirir/ içinden çıkılamayacak bungunluklar edilmişse tepki gösterilir, yok eğer tasarının yararlı olacağı kanısı egemende de destek olunur! Bunlar “iletişimle” sağlanır!

***

Geçtiğimiz hafta çok konuşulan “kadınların soyadlarını tek başına kullanmalarını engelleyen” bir düzenleme vardı. Konuyu CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıkaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir’e götürdü. İki kadın politikacı arasında konuya ilişkin kurulan “iletişimin” ardından, “tek başına soyadı kullanma” düzenlemesi Yargı Paketi’nden çıkarıldığı duyuruldu!

Bunun “olumsuz” yanı var mı? “İktidar” bir tasarı hazırlıyor, kadınlardan gelen tepkiyi “muhalefet” gündemine alıyor, bakanla görüşme sağlanıyor, Özel’in “iletişime” verdiği önemin ürünü olarak konu tatlıya başlanıyor! İstenen/ özlenen bu değil mi?

***

Chp Milletvekili Ayhan Barut, son açıklamasında“her yıl milyonlarca yolcunun güvenle kullandığı Adana Havaalanımıza dokunmayın. Kapatmanıza izin vermeyeceğiz” diyor! “Dokunmayın” yanı tamam, ancak “izin vermeyeceğiz” nasıl olacak? “Muhalefet” istediğince bağırsın, istediğinde “izin vermeyeceğiz” desin, “bu iletişimsizlikle” sonucun değişeceğineinanan var mı  gerçekten? Sosyal medyada ya da başka alanlarda “iktidarla görüşemezsin” diyenlere, küçük adımlarla gerçekleşen ilişkilerde “iktidara güvenemezsin” tepkisi gösterenlere bu sorum!

10 Ağustos’a kaç gün kaldı şurada? Çukurova Bölgesel Havalimanı açılacak; onu biliyoruz! Bu “iletişimsizlik” değişmedikçe, Adana’da “iktidara” yakın partilerin vekilleri/ il örgütleri zorlanmadıkça Adana Havaalanı kapanacak! Yaşananlar nedeniyle “en büyük” zararı Adanalı görecek! En büyük “yitik” de ne olacak biliyor musunuz; Adanalı, “iktidarın” umursamaz yüzünü bilemeyeceğinden dolayı sorgulayamayacak da! “İletişim” karşıtlığı işte öyle bir şey… 


Oktay EROL

25.07.2024 20:49:00

YAZARLAR


KIVANÇ: OVP EKONOMİ VE İŞ DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİ HEDEFLER İÇERİYOR

MİGREN HASTALIĞI TÜRKİYE'DE EN ÇOK 50 YAŞ ALTI ERİŞKİNLERDE GÖRÜLÜYOR

TEKİN: SEYHAN MUTFAK PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

“VAHŞİCE YAPILAN AĞAÇ KATLİAMINI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

SEYHAN DEVLET HASTANESİNE KADIN BAŞHEKİM

İNŞAAT SEKTÖRÜ İŞ KAZALARININ EN SIK YAŞANDIĞI ALAN

AYDAR: BEŞ AYDA BÜYÜK PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK

GAZETECİLERE TEHDİTLERE KINAMA

KASAP, KEBAP VE LOKANTA İŞLETMELERİ BİLGİLENDİRİLDİ

“BEN KÜBA”, 60. YILINA ÖZEL GÖSTERİMLE ADANA ALTIN KOZA’DA

ALTIN KOZA FESTİVALİNDE ''SEVGİ KORTEJİ'' YAPILMAYACAK

"PAMUKTA HASAT SÜRERKEN ÇİFTÇİLER ENDİŞELİ"

MHP’DE BAŞKANLAR GÖREVE BAŞLADI

YERFISTIĞINDA HASAT BAŞLADI

ADANA SANAYİ SİTESİNDE YANGIN

4 MAÇTA 1 PUANA RAZI OLDU

ADANASPOR’DA BAMBA İÇİN SAYGI DURUŞU