ATAMADIĞIM ÇIĞLIĞI ATMAYA GELDİM

Bir kadın söz aldı, Ankara’nın Çankaya ilçesinde, Murat Keklik önce oğlu Yağız’ın gözleri önünde kardeşi Doğa’yı öldürdü ardından oğluna annesi Cemile Yıldız’ı görüntülü arattı.

Adı Cemile Yıldız…
Her gün yanı başınızda yaşanan olayların kahramanı Cemile Yıldız… Sosyal medya her gün bize ülkede yaşanan acının tarifini yaparak gözümüzün içine sokuyor… Mevzular açık mikrofon diye bir program var. Orada her şey açık ve net konuşuluyor. 

Bir kadın söz aldı, Ankara’nın Çankaya ilçesinde, Murat Keklik önce oğlu Yağız’ın gözleri önünde kardeşi Doğa’yı öldürdü ardından oğluna annesi Cemile Yıldız’ı görüntülü arattı. Daha sonra cani adam önce oğlunu sonra da kendini öldürdü. Acılı anne Cemile Yıldız Oğuzhan Uğur’un programına katılarak neler yaşadığını anlattı. “Ben 6284’ü de bilmem, İstanbul Sözleşmesi’ni de bilmem. Ben 2 çocuk annesiyim hala anneyim. 100 gün önce benim çocuklarım babaları tarafından… Melek oldu. 2 çocuğum babaları tarafından öldürüldü. 100 gündür atamadığım çığlığı atmaya geldim buraya. “Ben sadece boşanmak istemiştim” ifadelerini kullandı. Bu kelimelerden sonra buz kesen salon orada mendil satan bir satıcı olsa idi satış rekoru kırardı. Ülkede olan acılardan sadece bir tanesi ve çok incitici. Ülke erkek hegemonyasını hala diri tutup bilinç altında Afganistan modeli kadına bakış açısı yaratmak isteyenlerin çokta az olmadıklarının bir göstergesi. sağım, solum acı misali, insanların ekonomik olarak zor durumlar geçirmesi kanunsuz olayları beraberinde getirmiştir. bunu sorumlusu kim?
Ülke halkı eğer bunu sormaz ve içindeki çığlığı dışa vurmaz ise bu olaylarla çok daha karşılaşacağız. her gün vatandaşa darbe vuran kanunlar çıkıyor ve bunu dinin bir olgusuna dayandıran zihniyet hiçte az değil.6284 sayılı yasa kaldırıldı, İstanbul sözleşmesinden bir gecede çıkan bir yönetim bunun nedenleri ülkeye anlatmadan ben yaptım oldu dedi.
Sadece kadını koruyan yasalar değil hayvanı koruyan yasada devreye girdi uyutulma gibi kararlar geldi ve bunu kendine hak sayanlar bir çok hayvanı katletti. kendini kanunların önünde sayanlar o kadar çok kanunsuz kararlar alıyor ki, Cemile Yıldız gibi vatandaşlarımız atamadığı çığlığı bir gün öyle bir patlatır ki, sonrası duman bence.
Herkes kulağının üstüne yatmış duymaz olmuş, o zaman dilin mi kesildi kardeşim? siyasi partiler kayıkçı kavgası yapmaktan STK’lar sadece huzur hakkı almaktan başka bir işe yaramaz olmuşlar. sonrası malum haksızlığa uğrayan insanların Adalet Mülkün temeli yazan adliyeye bile arkası olmadan karar çıkaramayanlarla dolu olduğunu gördük.
Atamadığınız çığlığı atmaz iseniz, daha çok burnunuz sümükten kurtulmaz.


Süleyman YALÇIN

12.10.2024 16:22:00

YAZARLAR


AKDENİZ SANAT GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

"HALK SAĞLIĞINI KORUMAK İKTİDARIN SORUMLULUĞUDUR"

VETERİNER HEKİMLERİ DARP EDEREK HAYVANLARI KORUYAMAZSINIZ!

SEYHANLI MİNİKLERİN TİYATRO HEYECANI

CHP’Lİ SÜMER: ADANA’NIN GÖRÜNTÜSÜ DEĞİŞTİ

TAYSEB'DE SANAYİCİLERE YÖNELİK DESTEK TOPLANTISI

ADANA OSB’DE İKİNCİ BETON SANTRALİ HİZMETE GİRDİ

DSİ'DE FUTBOL HEYECANI

POLATÖZ: ŞİDDETE EN ÇOK UĞRAYAN MESLEK GRUBUYUZ

DÜNYA KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜNDE ACI TABLO

ADANA TENİS TURNUVASI SONA ERDİ

KIZ ÇOCUKLARINA FARKINDALIK EĞİTİMİ

“YANINDA PİLAV OLAN KEBAP ADANA KEBABI DEĞİLDİR”

İYİ TARIM UYGULAMALARI SERTİFİKALI BALIKLAR

CİMRİ, 2 KASIMDA ADANA'DA

ENERJİ VERİMLİ GIDA SAKLAMA TEKNOLOJİLERİNE GEÇİŞ ÇAĞRISI

SÖZEN: BİLİŞİMDE BÖLGENİN ÖNCÜSÜ OLACAĞIZ