ATANDIĞI MAKAMA LAYIK OLMAK VE TOPUZOĞLU

Türkiye özellikle son çeyrek asırdır liyakat konusunda ciddi sorunlar yaşıyor.

Türkiye özellikle son çeyrek asırdır liyakat konusunda ciddi sorunlar yaşıyor. Özellikle kamu yönetiminin çeşitli kademelerine yapılan atama ve yükselmede, siyasal sadakatin ön plana çıktığı, yetenek ve bilginin temel ölçüt olarak kabul görmediği dikkat çekiyor. Bu tehlikeli gidişatın giderek yaygınlaştığını görüyoruz. 

***

Sadakat ve biat kültürünün başta eğitim ve sağlık olmak üzere hemen hemen tüm kamu kurum ve kuruluşlarında ön planda tutulduğu gözlemleniyor. Başarı, yetenek, kararlılık ve liyakat dikkate alınmıyor. "Ben ne dersem" anlayışından vazgeçilmiyor.

***

Yeteneksiz, deneyimsiz ve o makamlara layık olmayan, oturduğu koltuğu doldurmayan kişiler, aldıkları güçle o kurumu ya da kenti yönetiyor. Bunun ceremesini de kurum çalışanları veya kentli çekiyor.

***

Adana Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kısa süre önce Zabıta Eğitim ve Planlama Şube Müdürlüğü'ne Müsameddin Topuzoğlu’nu atadı. Topuzoğlu yeni görevine başladı. Bu atama Adana'da sevinçle karşılandı. Hatta Topuzoğlu takdir topladı. Çünkü Müsameddin Topuzoglu liyakat sahibi bir idareci. Geçmişte yaptığı hizmetleri halk gördü ve takdir etti.

Örgütlü yapıyı önemseyen çalışanların hak ve hukukunu gözetleyen, siyasi ayrıcalık yapmayan Adana'nın eski mahallerinden Alidede'nin çocuğu. Yoksulluğu yokluğu biliyor. Dürüst ve çalışkanlığıyla tanınıyor. Bir yüzü sendikacı diger yüzü centilmen sporcu. Çizgisi belli zikzak yapanlardan kişisel çıkar peşinden kosanlardan değil.

***

Nitekim, belediyeciliğe 30 yılı aşkın hizmeti geçmiş donanımlı ve bilgi birikimli bir isim. Belediye birimlerinde Proje Etüd İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, İdari İşler Müdürlüğü, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevlerinde bulunmuş Adana'nın sorunlarını bilen belediyecilik konusunda oldukça tecrübe sahibi olduğu rahatlıkla söylenebilir. 

***

Sayın Karalar'ın liyakata önem vermesi hem belediyedeki hizmetlerin rasyonel yürütülmesi hem de Adana'nın modern kent dokusuna kavuşmasına önemli katkısı olacaktır. 

***

Zeydan Karalar halkı karar alma süreçlerine dahil edecek plan ve projelere öncelik verirken diğer yandan halkla ilişkiler konusunda başarı grafiği yüksek isimleri kilit makamlara ataması olumlu bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

*** 

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şube Başkanı Merhum gazeteci Mustafa Gümüşdamla yıllar önce Müsameddin Topuzoğlu'nu tanıştırırken, Can Yücelen,"Bir Dostu Olmalı İnsanın" şiirini okumuştu. "İşte benim can dostum. Mahalle ve çocukluk arkadaşım, yoldasim ve sırdaşım" demişti. Sanırım 1985 yılıydı. 

***

Müsameddin Topuzoğlu'nu herkes kadar tanırım. Belediyelerde değişik görevlerde bulunduğu sürece gazeteci-bürokrat hukukumuz devam etti.

***

Geçmişteki deneyim, donanım ve bilgi birikimine bakarak atadığı bu görevi de layıkıyla yapacağına dair inancımı koruyor, hayırlı olsun demek istiyorum.

 


Düzgün COŞKUN

9.09.2024 17:45:00

YAZARLAR


DÜNYA ÇOCUKLARI ADANA’DA BULUŞACAK

TUNCAY DAĞLI’NIN YENİ KİTABI; “SIRILSIKLAM HAYAT”

YÜREĞİR BELEDİYESİNDEN ÜCRETSİZ DİYETİSYEN HİZMETİ

“İSŞİZ VATANDAŞA YASAL TAKİP BAŞLATMAK VİCDANSIZLIK”

YUMURTALIK BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ÇORBA

ALTIN KOZA TÜRKİYE’NİN MARKASIDIR

1,5 ADANA DERECEYE GİRDİ

AV TURİZMİ İHALELERİNİN İPTALİNİ İSTEDİ

YANGINDAN ETKİLENENLERE PSİKO-SOSYAL DESTEK

HALKÇI BAŞKAN HALKIN ARASINDA

CANNES’DAN BERLİN’E, 2024’ÜN ÖDÜLLÜ FİLMLERİ ADANA ALTIN KOZA’DA

TEKİN: SORUNLARI VE İHTİYAÇLARI YERİNDE TESPİT EDİYORUZ

ADANASPOR’DA HEDEF İLK 7

ÇOCUKLARDA ÇENE PROBLEMİNE DİKKAT…

YALBUZDAĞ: SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDET ARTIYOR

4 BİN 555 ADET SAHTE PARFÜME EL KONDU

“İŞ CİNAYETLERİNDE SORUMLULAR YARGILANMIYOR”