BAŞARI GRAFİĞİ TERFİ ETTİRDİ

Değerli okuyucularım, "Bu şanslı insan kim..kim"? diye sorduğunuzu duyar gibi oluyorum. Kim olacak tabii ki Meral Kara Delen'den bahsediyorum. Uzun yıllardan beri Türkiye'nin saygın bilim yuvası Çukurova Üniversitesi'nin Haber Merkezi'ni yönetti.

Değerli okuyucularım, "Bu şanslı insan kim..kim"? diye sorduğunuzu duyar gibi oluyorum. Kim olacak tabii ki Meral Kara Delen'den bahsediyorum. Uzun yıllardan beri Türkiye'nin saygın bilim yuvası Çukurova Üniversitesi'nin Haber Merkezi'ni yönetti. Donanımlı bir kişiliğe sahip. Müşfik bir insan olarak derin iz bıraktı. 

***

Merkezin kuruluşundan bu yana kim ya da kimlerin o koltuğa oturarak sorumluluk taşıdığını açıkçası anımsamıyorum. Fakat gururla söylemeliyim ki, büyük bir özveri ile üstlendiği görevi başarıyla yerine getiren Meral Kara Delen artık o koltukta yok.

***

"Yok" derken yanlış anlaşılmasın Meral Kara Delen görevden alınmadı, aksine aşama kaydetti. Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş Çukurova Üniversitesi'ne Rektör olarak atandıktan kısa süre sonra Haber Merkezi'nde bazı değişikliklere gitti. 

***

Bu kıymetli insanı Özel Kalem Müdürü olarak atadı. Sözkonusu atama kararı, Adana kamuoyu ve medya dünyasında olumlu tepkiler yarattı.

***

Meral Kara Delen, Haber Merkezi Sorumlusu olarak o koltuğa oturduğu ilk günden beri, Adana medyası ile güzel ilişkiler kurmayı başardı. Gazetecileri güler yüzle sıcak ve samimi bir havada karşıladı. Randevu isteyen gazetecilerin taleplerini hiç reddetmedi. Takvim dahilinde yerine getirdi.

***

Telefonunu günün 24 saatinde açık tuttu. Kim aradıysa ulaşabildi. Arayan gazetecilere yanıt vermemezlik yapmadı. Telefonunu meşgule da almadı. Ayrıca Rektörlük ile gazeteciler, üniversitedeki akademisyenler ile gazeteciler arasında köprü işlevi gördü. Zaten sevilen, sayılan takdir toplayan bir kişiliğe sahip idi.

***

Gazetecilerin önceliğinin haber peşinden koşarak olayları haberleştirmek olduğu gerçeğinin farkındaydı. Gazetecileri en az "gazeteci" kadar anlamaya çalıştı. Sosyal ilişkilerde de başarı grafiği yüksekti. Girişimci bir ruha sahipti. Her sektörden insanlarla konuşuyor, üniversite ile ilgili sorunlarını dinleyerek çözümü konusunda yol gösteriyordu.

*** 

Adana'da gazetecilik yapan, ekmeğini gazetecilik yaparak kazanan, gece- gündüz demeden sahada ter döken hiçbir meslektaşımın memnuniyetsizliğini dile getirdiğine tanık olmadım. Yine görsel medyadan da olumsuz bir söylem ve davranış duymadım.

***

Medyanın haber taleplerinin yazılı veya görsel olarak yerine getirilmesi konusundaki hassasiyeti tartışma götürmezdi. Meral Kara Delen, ‘Basın Meslek İlkeleri’ne bağlı olarak görev yapan bir kimliğe sahipti.

***

Haber Merkezi'nin bu süreç içerisinde profesyonel bir haber ajansı mantığı ile çalıştığını gördük. 

***

Denilebilir ki, Meral Kara Delen Haber Merkezi Sorumlusu olarak atandıktan sonra Çukurova Üniversitesi’nin öncelikle yerel, bölgesel ve ulusal bazda doğru ve etkili biçimde tanındığı rahatlıkla söylenebilir. 

***

Meral Kara Delen bundan böyle Çukurova Üniversitesi Rektörlük Özel Kalem Müdürlüğü görevini de en iyi şekilde yerine getireceğine olan inancımı koruyor kıymetli insana başarı dileklerimi iletiyorum. 

***

Çünkü Meral Kara Delen, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da gerek üniversite camiası gerekse medya dünyasında parlayan bir yıldız olmayı sürdüreceği kanısındayım.


Düzgün COŞKUN

10.09.2024 17:39:00

YAZARLAR


DÜNYA ÇOCUKLARI ADANA’DA BULUŞACAK

TUNCAY DAĞLI’NIN YENİ KİTABI; “SIRILSIKLAM HAYAT”

YÜREĞİR BELEDİYESİNDEN ÜCRETSİZ DİYETİSYEN HİZMETİ

“İSŞİZ VATANDAŞA YASAL TAKİP BAŞLATMAK VİCDANSIZLIK”

YUMURTALIK BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ÇORBA

ALTIN KOZA TÜRKİYE’NİN MARKASIDIR

1,5 ADANA DERECEYE GİRDİ

AV TURİZMİ İHALELERİNİN İPTALİNİ İSTEDİ

YANGINDAN ETKİLENENLERE PSİKO-SOSYAL DESTEK

HALKÇI BAŞKAN HALKIN ARASINDA

CANNES’DAN BERLİN’E, 2024’ÜN ÖDÜLLÜ FİLMLERİ ADANA ALTIN KOZA’DA

TEKİN: SORUNLARI VE İHTİYAÇLARI YERİNDE TESPİT EDİYORUZ

ADANASPOR’DA HEDEF İLK 7

ÇOCUKLARDA ÇENE PROBLEMİNE DİKKAT…

YALBUZDAĞ: SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDET ARTIYOR

4 BİN 555 ADET SAHTE PARFÜME EL KONDU

“İŞ CİNAYETLERİNDE SORUMLULAR YARGILANMIYOR”