BİR BAŞKANIN GÖZYAŞLARI VE BAŞARININ MİMARLARI

Seversiniz, sevmezsiniz. Yaptıkları spor hoşunuza gider veya gitmez.. Öyle ya da böyle ülkemizi başarıyla temsil ettiler, temsil etmeye de devam ediyorlar.

 

Kimden mi bahsediyorum?

Elbette ki kadın Voleybol Milli Takımı, Atatürk’ün kızları Filenin Sultanlarından bahsediyorum.

Filenin Sultanları dün çeyrek final maçında Çin Halk Cumhuriyeti voleybol takımı ile kıyasıya mücadele etti. Setler öylesine çekişmeli geçti ki maçı izlerken heyecandan yerimizde duramadık.

Paris’te oynanan maçlarda Türk vatandaşların yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da maçı başından sonuna kadar izleyerek filenin sultanlarına hem destek oldular, hem de yarı final sevincini birlikte paylaştılar. Maçtan sonra Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ bir yandan yarı final sevinci yaşarken diğer yandan gözyaşı döküyordu.

TRT muhabiri Başkan Üstündağ’a duygularını sorarken mikrofonu uzattı ve şu sözleri sarfetti:

“Şimdi değil. Yarı final, final maçını geçelim ondan sonra konuşulacak çok şey var. Ama bir şey söylemek istiyorum. Ben ve ekibim bu kızlara, teknik heyete hep inandık, hep güvendik. Lütfen her şeyi bilenler yarı finali beklesin. Biz bu küfürleri hak etmedik. Ben oyuncularımla, taraftarımla gurur duyuyorum. Hak edilmiş bir maç. Ben susayım, çocuklarım, evlatlarım konuşsun. İyi ki varsınız, sonuna kadar arkanızdayım. Sizinle gurur duyuyorum.

Bizlere küfür edenlere diyorum ki bizlere küfür etmeyin. Ben ekibim teknik heyet ve kızlarımız küfürleri hak etmiyoruz. Bu kızlar buralara kadar gelmişse demek ki başarılı olmuş. Şimdiye kadar olduğu gibi bizleri destekleyen herkesten yarı final maçında da destek bekliyoruz”

İşte başkan içini böyle döktü. Eminim ki Akif Üstündağ başkanın daha çok söyleyecek sözü var. 

Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ konuşmasını bitirir bitirmez Voleybol Kadın Milli Takımının birkaç oyuncusu başkanın yanına gelerek ona sarıldılar, yarı finale çıkmanın sevincini doyasıya yaşamaları gerçekten görülmeğe değerdi.

Başkan Üstündağ’ın konuşmasını pür dikkat izledim. Neredeyse sesi titriyordu, ağlamamaya çalışıyordu ama yine de gözyaşlarını döktü.

Tabi bu gözyaşları yarı finale yükselmenin sevinci mi, yoksa hak etmedikleri küfürlere maruz kaldıkları için mi akıyordu.

Yazımın başında belirttiğim gibi seversiniz, sevmezsiniz. Yaptıkları spor hoşunuza gider veya gitmez ama olimpiyat oyunlarında ülkemizi başarıyla temsil ettiler.

Bu nedenle Filenin Sultanlarının başarılarıyla gurur duymuyorsanız SAYGI DUYMALISINIZ, SAYGI GÖSTERMELİSİNİZ. Çünkü saygı duyulmayı hak ediyorlar.

Onlar canlarını dişlerine takarak mücadele ediyorlar. Onlar başarılarının karşılığında “Prim pazarlığı” yapmıyorlar.

Filenin Sultanları ülkemizi başarıyla temsil ederken Türk voleybolunun varlığını tüm dünyaya tanıtıyorlar.

Filenin Sultanları Paris’te Olimpiyat Oyunlarında mücadele ederken, bizler televizyon ekranları karşısında kalbimiz bir attı. Onlarla sevindik, onlarla üzüldük.

Yarı final maçında da ülkemizi başarıyla temsil edeceklerine yürekten inanıyorum.

Yolun sonu olimpiyat şampiyonluğu olsun. Atatürk’ün kızları Filenin Sultanları olimpiyat şampiyonu olsa da olmasa da onlar gönüllerin şampiyonudur.

Filenin Sultanlarına hep destek, tam destek..

 

 

 


Hüseyin SUNGUR

6.08.2024 18:27:00

YAZARLAR


AÇIĞA ÇIKAN KAÇAKÇILIK OLAYLARINDA  %107’LİK ARTIŞ

DİJİTAL LİRA TÜRKİYE'NİN EKONOMİK GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİREBİLİR!

SONBAHARIN OLUMSUZ ETKİLERİNDEN KORUNMAK ELİNİZDE…

HEDEF: YILLIK 5 MİLYON SAĞLIK TURİSTİ

HAYAT KURTARAN BURUNLAR ANKARA’DA EĞİTİLİYOR

HASTANE ÖLÜMLERİNİN 1. NEDENİ SEPSİS, HER 5 ÖLÜMDEN BİRİNİN DE SORUMLUSU!

TURİZM ODAKLI SOSYAL GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ PROJESİ

UZMANLARDAN KRİTİK UYARI!

3 ADET “TESLA MODEL Y” KAZANMA ŞANSI

DENETİMLİ SERBESTLİK YÜKÜMLÜLERİ OKULLARI BOYADI

“POLONYA, ŞIMDI” SEÇKISI ADANA ALTIN KOZA’DA

YÜREĞİR’DE NARİN İÇİN HATIRA KORUSU

'BU PROJE KADINLAR VE GENÇLER İÇİN İŞ KAPILARI AÇACAK'

ADANA FİRMASINA 2 AY SÜRE VERİLDİ

OYA TEKİN’DEN HEMŞEHRİ DERNEK TEMSİLCİLERİ İLE ÇALIŞTAY

ATA DEMİRER GAZİNOSU ADANA’DA

THY'DEN TRAVELX IDEATHON YARIŞMASI FİNAL HEYECANI BAŞLIYOR