CANLARIMIZIN MECLİSTE ÖLDÜRÜLMELERİ TARTIŞILIYOR, NE BİLSİNLER!

Onlar bugün kibar dili uyutma, canice dili öldürülme yasasının tartışıldığının farkında bile değiller. Ne bilsinler yıllarca patili dostlarımız diyenlerin kendilerine artık ölmesinin gerektiğinin kararını verildiğini.

Onlar bugün kibar dili uyutma, canice dili öldürülme yasasının tartışıldığının farkında bile değiller. Ne bilsinler yıllarca patili dostlarımız diyenlerin kendilerine artık ölmesinin gerektiğinin kararını verildiğini. Kendileri için öldürülsün diyenleri gördüklerinde sevgi dili olarak kuyruk salladıklarında ne bilsinler sen artık ölüsün diye insan silüetinin olduğunu. Deprem’de imdadımıza yetişen enkaz altında kalan insan var mı diye kokuyla kendini günlerce oraya adapte eden canlı olduğunu unuttuk. Köyde sürümüze iştirak eden onlar unuttuk.

Birkaçı sokak köpeği olarak insanlar saldırmış! Oysaki o hayvanları öyle vahşileştiren yine insan olduğunu unuttuk. İlla topluma zarar verenleri uyutacak iseniz, Aladağ’da yurt yangınındaki ölen çocukların hesabını isteyin, illa birilerini uyutacak iseniz kuran kurslarında küçük çocuklarımıza tecavüz eden insan kılıklı hocaları uyutun. Uyutulacak o kadar olay var ki, siz sadece ne olduğunu anlamayan patili dostlarımıza mı taktınız?  

Şimdi tam tersini düşünelim, Dünya ya hâkim hayvanlar olsalardı, insanları uyutalım dermeydi?

Madem Allaha inanı yon o zaman onun yarattığı canlılara neden bu zulüm?

Dünya sadece insanların yaşayacağı bir Dünya değil, bu evren tüm canlıların yaşam alanı olacağı bir Dünya’dır.

Sadece bildikleri 50 derece sıcakta sokakta bir su kabı, birazda yemek olursa değmeyin keyfîlerine.

Başlarını okşayın gözünüze bakarak kuyruklarını salladıklarında işte o zaman mutlu olduklarını anlarsınız. Yani demem o ki, onlar bizim dilsiz dostlarımız her daim bizim arkadaşımız olmuşlar, ihtiyacımız olduğunda yardıma koşmuş bir canlılar. Şimdi neden bu canilik?

Yani,

Bu kadar Belediyelerin bütçeleri var eşe, dosta verdikleri ihaleden kısıp o dostlarımıza barınak yapıp kısırlaştıramaz mı?

 Yaparlar fakat insan oğlu nereden çalacak, nasıl suistimal edecek bunları yaparken hep hesabı başkasına kesen insan suliyeti olmadı mı?

Kadın öldürülüyor, çocuk öldürülüyor, çocuklara tecavüz ediliyor, halkın bütçesi çalınıyor sonrası ne yapalım insanlarımı uyutalım?

Bırakın bu caniliği, sadece elinizi başına koyun, biraz sevin birazda su ve yemek verin bakalım nasıl cevap bulacaksınız? Azıcık vicdanınız varsa bu yasayı geri çekin. Meclis çoğunluğunuz var diye her şeyi yaparım düşüncesi sizin karakter yapınızı gösteriyor. Yazık yazık insan olun diye cem fakat o öldürmeye kalktığınız hayvanlar bile sizden daha insan!…


Süleyman YALÇIN

29.07.2024 18:15:00

YAZARLAR


'BU PROJE KADINLAR VE GENÇLER İÇİN İŞ KAPILARI AÇACAK'

ADANA FİRMASINA 2 AY SÜRE VERİLDİ

OYA TEKİN’DEN HEMŞEHRİ DERNEK TEMSİLCİLERİ İLE ÇALIŞTAY

ATA DEMİRER GAZİNOSU ADANA’DA

THY'DEN TRAVELX IDEATHON YARIŞMASI FİNAL HEYECANI BAŞLIYOR

CEYHAN BELEDİYESİNDEN, KENTİN GELECEĞİ İÇİN TMMOB İLE ORTAK PROTOKOL

BERİŞ: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ

JERZY SKOLIMOWSKI’YE ADANA ALTIN KOZA’DAN YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

TEKNOFEST 2024 ADANA ZİYARETÇİ KAYITLARI BAŞLADI!

“GROSERİ’DEN YAZA VEDA İNDİRİMLERİ”

ADANA TEKNOFEST’E HAZIRLANIYOR

“AĞAÇ KESİMİNİN BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN YAPILMADIĞI ANLAŞILDI”

ADANA ALTIN KOZA’NIN EDEBIYAT UYARLAMASI FINALISTLERI BELLI OLDU

SABAHATTİN EŞBERK MEZARI BAŞINDA ANILDI

ADANA VE MERSİN’DE 15. MAĞAZASINI AÇTI!

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDEN 135 YENİ MEZUN

ADANA OSB 4. GENİŞLEME BÖLGESİNİN ENERJİ PROJESİ TAMAMLANDI