ÇARKA ÇOMAK SOKARSAN, O ÇOMAĞI ALIRLAR!

,Aslında her şey paranın bulunması ile başladı. sihirli kelime para… açamayacağı kapı yok derler. yapılan her şey sonucu, paraya çıkan olaylardır aslında. Vatan millet kandırmacası, yada din iman meselesi yıllardır sadece benim ahvalim diyenlerin uydurduğu kelimedir.

,Aslında her şey paranın bulunması ile başladı. sihirli kelime para… açamayacağı kapı yok derler. yapılan her şey sonucu, paraya çıkan olaylardır aslında. Vatan millet kandırmacası, yada din iman meselesi yıllardır sadece benim ahvalim diyenlerin uydurduğu kelimedir.
insanların zayıf olduğu taraftır “Din ve Milliyetcilik”! gerçi tek taraflı düşünmeyim, birde Sahte Atatürkcülük olgusu çok fazla yaşanmaya başladı. onuda kullanan bir dolu insan sadece “çirkin kadının makyajı” olarak karşımızda dim dik duruyor. konu malum, pazarda öne gerçek malı koyup, arkasına çürük patatesleri iliştiren pazarcı gibiler. alıcısı çok olanın mutlaka sahrekarıda çok olurmuş. son yıllarda AKP İktidarı Atatürk ve ilkelerine saldırınca Atatürke sarılan bir dolu insan oldu, bunların yarısı gerçek Atatürk seveni ise, bir diğer yarısı ise onu kullanıp siyasi partilerde bir yere gelen gerzeklerle doldu. Şimdi biraz adam olun diyecem! ama insanlık pazara düşse bunlar yanına yaklaşmaz, bizi bozar diye.
Bir kötülük daha peydah oldu ülkede, çarka çomak sokanların akibeti hakkında çok fazla duyum var. mesela önce seni toplum dedikodusu ile yorarlar onu yapamazlar ise tehditler bini bin para, sonu malum ya uyarsın yada, “kara toprak seni incitmesin” mesajların sosyal medyada göremezsin çünkü sen mefta olmuşsun o an.
narin katledildi…
bütün köy susuyor ve aman bizden uzak dursun der gibi yardımcı olan yok, oysaki yıllar önce bizler Devrimci sloganı attığımızda ne kadar haklı olduğumuzu anladık.
“Susma sustukca, sıra sana gelecek”…
“Düzenler bazen değişir bu ülkede, düzülenler hep aynıdır”, kimler onlar? lakırdı hep aynı diyenler, güçlünün parası varsa benim Allahım var diyenler. msele başı sıkıştıkca Allahı devreye sokmaya çalışan cahiller! halbuki Yaradan sana beyin vermiş kullan diye.
Hani bazen arabeske sararız ya, “Adaletin bumudur Dünya” diye, aslında can hıraş haykırış çalmayı bilmeyen insanların çektiği ızdıraptır. Bu gün bir arkadaş abi “sen hala uyu” dedi bana, neden uyumuşum? dedim. bir çark var, bazı Belediyelerde iş bitirme çarkı, ver 200 bin TL’yi ruhsatın hazır!…
Vay be ben uyumuşum bundan dolayı ha? yahu zeka sınırım iyidir, acaba insanlığı seçtiğimden bunla ilgilenmedim dersem doğru cevap olurmu sence?. sonrası daha vahim, ben senin gibi saygın biri olsam bak neler yaparım! neler yaparsın dediğimde, paraya para demem, ama sonrası saygınlığım kalırmı dedim. cevap net hayır.
Ekonomik kriz dediğimiz işte tamda budur. sadece ben diyen toplumlar biz demeyi bir türlü başaramadığı için geri kalmıştır, geri kalanlarda onlara dur demedikleri için o yaşam şartını yaşamaya devam edecekler.
hani ben çok kullanırım bu kelimeyi, “dilim varmıyor demeye, ama ey halkım tüm bunların suçlusu sensin”…
hiç bir kuruluşu ayırt etmiyorum, tümü düzenin parçası olmuşlar sadece farklı yerlerden devreye girerek halkı kandırıyorlar. Gerçi kandırılmayı seven bir toplumdan ancak bu kadar sonuç çıkar. ne kadar çok benziyor değilmi stockholm sendromuna?


Süleyman YALÇIN

13.09.2024 18:15:00

YAZARLAR


DÜNYA ÇOCUKLARI ADANA’DA BULUŞACAK

TUNCAY DAĞLI’NIN YENİ KİTABI; “SIRILSIKLAM HAYAT”

YÜREĞİR BELEDİYESİNDEN ÜCRETSİZ DİYETİSYEN HİZMETİ

“İSŞİZ VATANDAŞA YASAL TAKİP BAŞLATMAK VİCDANSIZLIK”

YUMURTALIK BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ÇORBA

ALTIN KOZA TÜRKİYE’NİN MARKASIDIR

1,5 ADANA DERECEYE GİRDİ

AV TURİZMİ İHALELERİNİN İPTALİNİ İSTEDİ

YANGINDAN ETKİLENENLERE PSİKO-SOSYAL DESTEK

HALKÇI BAŞKAN HALKIN ARASINDA

CANNES’DAN BERLİN’E, 2024’ÜN ÖDÜLLÜ FİLMLERİ ADANA ALTIN KOZA’DA

TEKİN: SORUNLARI VE İHTİYAÇLARI YERİNDE TESPİT EDİYORUZ

ADANASPOR’DA HEDEF İLK 7

ÇOCUKLARDA ÇENE PROBLEMİNE DİKKAT…

YALBUZDAĞ: SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDET ARTIYOR

4 BİN 555 ADET SAHTE PARFÜME EL KONDU

“İŞ CİNAYETLERİNDE SORUMLULAR YARGILANMIYOR”