CEMİL TAŞÇIOĞLU

Neden böyleyiz? Neden bu kadar çabuk unutuyoruz? Bırakalım acılar geride kalsın ama ya iyi insanlar, ya insanlığa unutulmaz hizmet vermiş olanlar? Ya beklenmedik

Neden böyleyiz? Neden bu kadar çabuk unutuyoruz? Bırakalım acılar geride kalsın ama ya iyi insanlar, ya insanlığa unutulmaz hizmet vermiş olanlar? Ya beklenmedik zamanda, onlara en çok muhtaç olduğumuz anda aramızdan ayrılanlar?

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’na tanı ve gözlem yeteneğinden dolayı  öğrencileri ve asistanları, bir dizinin başrol oyuncusuna izafeten “Dr. House” ismini takmıştı.  Odasının kapısı her zaman, herkese açıktı.     

Covid-19 çıktı, hızla bütün dünyaya yayıldı, kısa zamanda Türkiye’yi de esir aldı. Hepimizin evlerimize kapandığımız, mecbur olmadan evimizden çıkmadığımız günlerde, o hastanede çektiği videolarla insanları bilgilendirmeye çalışıyordu.  

Daha hasta içeri girerken tanı koyacak tecrübeye sahipti.  Vizitlerinde  bir hastayı tartışırken bazen gündelik hayattan, bazen sinemadan örnekler verir, bazen de resimler göstererek bıkmadan yorulmadan anlatırdı.     

Bir gün bir diz iltihabı oldu, Bacağı iltihaplı, ateş içindeydi. Ama bakması gereken hastaları vardı. Önce ateş düşürücü ilaçlar aldı; biraz kendine gelince  asistanlarına, “Bir vizit atalım,” dedi. Herkesin, “Hocam nasıl vizit atacaksınız, ayakta duramıyorsunuz,” demesine rağmen, tekerlekli sandalyeyle yirmi iki hastayı gezerek, onlara hem  şifa hem moral dağıttı.

Kimsenin kalbini kırmadı. Torunum öğrencisi olmuştu. Vefatında, ”Kızım nasıl bir adamdı,” diye sorduğumda, “Baba gibiydi, hepimize evladıymışız gibi davranırdı,” dedi.  İnsandı yani, doktordan önce insan. Zaten her şeyin başı insan olmak değil miydi?

Öğrencilerine, “Lütfen aşık olduğunuz işleri yapın, aşık olduğunuz kişiyle evlenin,” derdi.   

Covid vakaları artmaya başlamıştı. Galiba bir hastasından   Covid kapmıştı. Ama görevinden ayrılmak istemiyor, hatta bazı ilaçları hastalarından önce kendisinde denemek istiyordu. Ne yazık ki, hastalık gittikçe ağır basmaya başladı. Artık yoğun bakıma alınmalıydı.

O sabah oğlundan kahvaltı ve iç çamaşırı istedi. “İyiye gidiyor galiba,” diye düşündü oğlu. İstediklerinin yanına, artık kendisiyle simgeleşen o çok sevdiği kaşkolu da ekledi. Ama hastalık çok hızlı ilerliyordu, dönüşü olmayan yola girilmişti artık…Cemil Hoca Covidden ölen il sağlık çalışanıydı. Adı birkaç hastaneye verildi ama yeter mi?

Eşi arkasından bir şiirle seslendi sevdiği adama.

Sanma ki gittin derim.
Sanma ki yoksun burda;
Durur gülşende bir çift gül,
Öter üstünde bin bülbül.
İşte bu yüzden;
Dön gül çehreni gülşende güller açanım... 

Huzur  içinde uyu, Cemil Hoca.

YETİŞTİRİP, BU ÜLKEYE BAĞIŞLADIĞIN BİNLERCE İNSAN ADINA TEŞEKKÜRLER.


İfral TURGUT

24.06.2024 19:45:00

YAZARLAR


ADASO’DA YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM DESTEK PROGRAMLARI KONUŞULDU

"ÜRETEN DE, TÜKETEN DE MAĞDUR"

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINIZ İÇİN 10 ÖNEMLİ ÖNERİ!

“KALP SAĞLIĞI İÇİN HER YAŞTA HAREKET ŞART”

SEYHAN’I YÜREĞİR’E BAĞLAYAN YAVUZLAR KÖPRÜSÜ AÇILDI

TEKNOFEST ADANA İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

ADANA’DA DİL DEVRİMİ KUTLAMASI

ERCAN: ADANA VE MERSİN’DE YUMUŞAK KATA DUR DE!

VETERİNERLERDEN DÜNYA KUDUZ GÜNÜ AÇIKLAMASI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ’NDE “ONUR ÖDÜLLERİ” DEMET AKBAĞ VE UĞUR POLAT’A

PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI 4-13 NİSAN 2025 TARİHLERİNDE DÜZENLENECEK

YÜREĞİR’DE MİNİKLERE İTFAİYE EĞİTİMİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ GÖSTERİM VE ETKİNLERİ DEVAM EDİYOR

“TÜRKİYE’NİN MİLLİ SU REZERVLERİ YOK EDİLİYOR”

AKP’NİN EĞİTİME DESTEĞİ 4 LİRA

2025 ADANA’DA HUZURUN VE ESENLİĞİN HAKİM OLDUĞU BİR YIL OLACAK

SEYHAN BELEDİYESPORLU UTKU, SİVASSPOR FUTBOL AKADEMİSİNDE