CHP’Yİ ELEŞTİRME KOLAYCILIĞI…

Bugün özellikle bir köşe yazarı, ya da etkin biçimde sosyal medya kullanan için “en kolay” olanı “muhalefeti” yazmak! Sosyal medyada da görüyoruz,

Bugün özellikle bir köşe yazarı, ya da etkin biçimde sosyal medya kullanan için “en kolay” olanı “muhalefeti” yazmak! Sosyal medyada da görüyoruz, “iktidara” yakın olan gazetelerin sayfalarında neler okumuyoruz ki… “Muhalefete” yakın bir gazete ya da fenomen “iktidar” ya da “iktidarı” oluşturanlardan birine ilişkin benzeri, “geçmişten” bir anımsatma yaptıklarında bile durum değişiyor! Dedikleri tümceler yinelense de “suç” sayılabiliyor! Onun için diyorum, “muhalefeti” yazmak kolay!

“Muhalefetin” yurt severliğine söz eden oluyor, o yetmedi inanç konusu ayaklar altında geziniyor, o da yetmedi “ağır sözler” kullanılıyor! “Muhalefetin” yapacak işi/ gücü var elbette, düzeyi aşan olmadıkça, bu tür yurttaşın “eleştirme/ kınama” özgürlüğü ile uğraşılmak istenmiyor belli ki! İşin en ilginç yanı; eğer yapılan eleştiriler ya da gösterilen tepkiler doğruysa, “iktidar” trollerinden önce parti içindeki sivri dilliler/ eylemi “anti demokratik” görenler susturulamıyor!

***

“Muhalefetin” asıl gücü “ilkelerinden sapmayanların” ortaya koyduğu erdemdir! Haklı görülen davalarda sonuna dek, hiçbir “acı reçeteye” boyun eğmeden direnirler! Üç günlük “partili” görülen yakpak duruşlulardan, o gün orada/ bugün burada boy gösterenlerden söz etmiyorum! Dünyaya, insana, doğaya, hayvana, bilime bakışlarıyla ortaya çıkan “ilkelerden” ödün vermeyenlerdir, asıl “muhalefetin” gücü! Bugünün dünden, yarının bugünden ileri olduğu bilincini taşırlar!

“Muhalefet” içinde gelişen olayları savunmasını da, kınamasını da, yermesini de savsaklamazlar! “İktidara” yakın medya “muhalefeti” kalbura koyup sallarken “bu ne” sorusunu sormadan karar vermezler! Başta da söyledim, en kolayı “muhalefeti” eleştirmek de; ama bazen öyle oluyor ki, sanki gösterilen tepkiler yetmiyormuş gibi, öyle ucuz açıklamaların içine geriyorlar ki, bu kez “muhalefetin” vekillerine/ sözcülerine “bu ne” demek zorunda kalıyorum! Gerçekten, “bunlar ne”?

***

Geçtiğimiz günlerde, Seyhan Belediye başkanı Oya Tekin, Adana’da bulunan günlük gazetelere yazı göndererek, abonelikten çıktıklarını belirtmiş! Elbette bu eylem, “iktidarın” geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği “kamuda tasarruf” uygulamasının bir parçası olarak düşünebilir! Yerel basına gelinceye değin başka neleri sonlandırdığı, nelerden “tasarruf” sağlandığı konusunda şu ana dek bilgi alabileceğim biri varsa da, “kendi elleriyle ördüğü” kalın taş duvarlar aşma/ dikenli yollarını geçebilme olanağım olmadı! Şunu dedim: demek ki başkan gerekli görülmüş ki, böyle bir karar alınmış; öyle olmalı ama…

Diyorum ya, ille de bir yerden açık verilecek, salt “iktidar” kanadı değil, “muhalefet” içinden de çatlak sesler çıkacak; işin kolayı bu da olsa, asıl kolaylaştırana da bakmak gerek! 

***

Adana Milletvekili Ayhan Barut… Basına son gönderdiği bültende, yerel basının yanında olduğunu, Atatürk’ün “basın halkın ortak sesidir” sözünü kullanarak “ne yazık ki ülkemizin son süreçte yaşadığı ekonomik kriz, adaletten demokrasiyle her alanda yaşanan sorunlar toplumun tüm kesimlerini olduğu gibi fazlasıyla da basın camiasını olumsuz etkilemiştir" diyor!

Anladınız mı şimdi? Seyhan Belediye Başkanı bir karar alıyor, yerel basının aboneliğini ortadan kaldırıyor, yerel basını içinde bulunduğu çıkmazın içinde yalnızlaştırıyor, sonra da Chp Milletvekili Ayhan Barut “basının yanında yer aldıklarını” ileri sürüyor! Ortada hiçbir somut kanıtı yok, ayrıca bugüne değin hangi basını dinlemiş merak edenlerdenim! Söyleyeyim; Belediye Başkanı/ milletvekili eşgüdüm içinde çalışıp açıklamalar yapmadıkça ne 2028 seçim umulduğu gibi olur, ne de “Chp’yi eleştirme kolaylığı” ortadan kalkar! Titreyin artık! 


Oktay EROL

6.06.2024 10:34:00

YAZARLAR


ADASO’DA YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM DESTEK PROGRAMLARI KONUŞULDU

"ÜRETEN DE, TÜKETEN DE MAĞDUR"

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINIZ İÇİN 10 ÖNEMLİ ÖNERİ!

“KALP SAĞLIĞI İÇİN HER YAŞTA HAREKET ŞART”

SEYHAN’I YÜREĞİR’E BAĞLAYAN YAVUZLAR KÖPRÜSÜ AÇILDI

TEKNOFEST ADANA İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

ADANA’DA DİL DEVRİMİ KUTLAMASI

ERCAN: ADANA VE MERSİN’DE YUMUŞAK KATA DUR DE!

VETERİNERLERDEN DÜNYA KUDUZ GÜNÜ AÇIKLAMASI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ’NDE “ONUR ÖDÜLLERİ” DEMET AKBAĞ VE UĞUR POLAT’A

PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI 4-13 NİSAN 2025 TARİHLERİNDE DÜZENLENECEK

YÜREĞİR’DE MİNİKLERE İTFAİYE EĞİTİMİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ GÖSTERİM VE ETKİNLERİ DEVAM EDİYOR

“TÜRKİYE’NİN MİLLİ SU REZERVLERİ YOK EDİLİYOR”

AKP’NİN EĞİTİME DESTEĞİ 4 LİRA

2025 ADANA’DA HUZURUN VE ESENLİĞİN HAKİM OLDUĞU BİR YIL OLACAK

SEYHAN BELEDİYESPORLU UTKU, SİVASSPOR FUTBOL AKADEMİSİNDE