DEĞERLİ BİR İNSAN DEĞERLİ BİR KİTAP

İstanbul’da yaşadığımız on beş yılın on yılı Sarıyer’de geçti. İlk tanıştığımız andan itibaren bize bir baba şefkatiyle sarılıp sahip çıkan dostlardan biri de İbrahim Balcı ağabeydi.

İstanbul’da yaşadığımız on beş yılın on yılı Sarıyer’de geçti. İlk tanıştığımız andan itibaren bize bir baba şefkatiyle sarılıp sahip çıkan dostlardan biri de İbrahim Balcı ağabeydi. 

Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılıp ebediyete intikal eden İbrahim ağabeyin hazırladığı ancak yayımlamak için ömrü yetmediği öykü kitabı “Son Kare” ailesi tarafından onu seven dostlarına armağan ediliyor.

Kitabı yayına hazırlayan kızı Emine Balcı tarafından gönderilen bu değerli kitap bugün bana da ulaştı. Kitabı alınca çok sevdiğim İbrahim ağabeyimi görmüş kadar sevindim. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Babalarının kitaplarını yayımlayıp, anma günleri düzenleyen Emine Balcı ile kardeşi Mustafa Balcı’ya çok teşekkür ediyorum.

İbrahim ağabey Sarıyer’e çok emek vermiş biriydi. Hem Sarıyer Spor Kulübü Başkanlığı yaparak spora ve sporculara destek olmuş hem de kültür ve sanat çalışmalarına katkıda bulunarak, yaşadığı yerin gelişmesine katkı sağlamıştı.

Birlikte olduğumuz on yıl içinde kendisiyle çok güzel işler yaptık.

Şuan uluslararası bir kültür sanat şölenine dönüşen Sarıyer Edebiyat Günleri’nin organizasyonuna ilk günden itibaren katkıda bulunup, bizim gibi edebiyata gönül vermiş dostlarla birlikte öykü yarışmasında yıllarca jüri üyeliği yaptık. 

Özellikle Sarıyerli çocuk ve gençleri okumaya ve yazmaya teşvik için konferanslar verip, paneller düzenledik, imza günleri gerçekleştirdik.

Seksen yaşını geçmiş olmasına rağmen içindeki sevgiyle birçok etkinliğe aktif olarak katılıp, yarışma için gönderilen binlerce öyküyü okuma zahmetine katlanan İbrahim ağabey hem benim, hem ailesi hem de onu seven Sarıyerli dostları için yeri doldurulamaz biridir.

Onun anısını yaşatmayı kendi adıma bir borç biliyorum.

Bu arada İbrahim Balcı ağabeyi benden daha fazla tanıyan ortak dostlarımızdan biri olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Sarıyer Belediye Başkanı Oktay Aksu ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun’dan bu anlamda bir dileğim var. 

18-22 Eylül’de düzenlenecek olan Uluslararası 11. Sarıyer Edebiyat Günleri’nde, bir İbrahim Balcı kösesi oluşturulması ve düzenlenecek bir panelde de onun anlatılıp, tanıtılması çok güzel olur diye düşünüyorum. 

Çünkü o Sarıyer’e ve bu kültürel etkinliğe çok emek verdi.


Tuncay DAĞLI

10.09.2024 17:41:00

YAZARLAR


DÜNYA ÇOCUKLARI ADANA’DA BULUŞACAK

TUNCAY DAĞLI’NIN YENİ KİTABI; “SIRILSIKLAM HAYAT”

YÜREĞİR BELEDİYESİNDEN ÜCRETSİZ DİYETİSYEN HİZMETİ

“İSŞİZ VATANDAŞA YASAL TAKİP BAŞLATMAK VİCDANSIZLIK”

YUMURTALIK BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ÇORBA

ALTIN KOZA TÜRKİYE’NİN MARKASIDIR

1,5 ADANA DERECEYE GİRDİ

AV TURİZMİ İHALELERİNİN İPTALİNİ İSTEDİ

YANGINDAN ETKİLENENLERE PSİKO-SOSYAL DESTEK

HALKÇI BAŞKAN HALKIN ARASINDA

CANNES’DAN BERLİN’E, 2024’ÜN ÖDÜLLÜ FİLMLERİ ADANA ALTIN KOZA’DA

TEKİN: SORUNLARI VE İHTİYAÇLARI YERİNDE TESPİT EDİYORUZ

ADANASPOR’DA HEDEF İLK 7

ÇOCUKLARDA ÇENE PROBLEMİNE DİKKAT…

YALBUZDAĞ: SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDET ARTIYOR

4 BİN 555 ADET SAHTE PARFÜME EL KONDU

“İŞ CİNAYETLERİNDE SORUMLULAR YARGILANMIYOR”