DİNDAR NESİL DERKEN, ORTADA GARİP BİR DURUM VAR

Ülkeyi yöneten AKP 22 yıldır her alanda “Dindar nesil” yetiştireceğiz diyor.

Bunun içinde bir dolu adımlar attı, Fakat gerçek öylemi oldu?
nerede ise her mahalleye yaptıkları cami gibi, imam hatip okulu açmayı bir maharet gibi göstermeye kalktılar. Sonuç ortada, dindar nesil derken ülkede deizim hortladı!… ne kadar baskı, o kadar tepki kuralını unuttular. Gerçi çoğunun gerçekten Dindar nesil istediklerinden de şüpheliyim. neden mi? Bakın bunu ortaya koyan tüm ülkede yetkili olanların çoğunun çocukları Amerika’da okuyor, yada orada çocuk doğurmak için uzun süre oralarda yaşıyor. Öyle ya, “bunlar yerli milli”!
Sokaklara şöyle bir göz gezdirirseniz garip- garip insan tipleri ülkenin her köşesinde görürsünüz. mesela eskiden erkeğin küpe takması garipti, garip olduğu kadar aileleri bile utanır çocuklarının bu durumundan. şimdi mi?
sıkı durun, 70-75 yaşında kadınlar bile artık her yerlerini boyamış mini etek ile nerede ise sokaklarda dans eder durumda. kötümü, hayat doluluk bu işte denebilir. erkek gibi gibi giyinen kadınlar sokaklarda kadın-kadına kavgalar, saç baş yolmalar erkek için. daha önce değil bir erkek için kavga eden kadın, erkeğin adını bile topluluklarda alamayan bir dolu kadın vardı. kararı size bıraktım iyimi, kötümü? ben yazmayla mükellefim.
Hani çok yıllarca söylediğimiz bir kelime “elinin hamuru ile erkek işine karışma” kelimesi artık dünde kaldı, benimde hoşuma giden yan, kadınların her mesleği yapması. Fakat yazı konusu bu değil, Dindar nesil ne oldu? her gün evlendirme programlarında iki yenge aynı erkeğe kaçmış yufkacı Ahmete. vay be sen neymişsin yufkacı Ahmet? işin garip yanı kadınları kaçan kocalar dön gel karıcım diye utanmadan TV’ye çıkmış!… vay gavat vayy… hiç dikkatinizi çekmedi mi? camilerde eski kalabalık var mı? işin garip bir yanı daha var, ben camilerde hiç Suriyeli görmedim!… Yıllar önce her an Atatürk konusu açılınca insanlar konudan uzaklaşmaya başlamıştı, şimdiki sarılma olayı nedir derseniz? etki- tepki derim. Aynısı yazımıza konu olan Dindar nesil yetiştirecem deyip halkı baskı aracına muhatap ederseniz insanlar dinden kaçar. Hiç kuran’ okumadınız mı! dinde zorlama yoktur der. sen Dindar nesil derken kindar nesil yarattın kardeşim, bir ülkeye verilecek en büyük kötülüktür bu. kolay yoldan emek vermeden kazanç elde etmek isteyen, kanunsuz işlerle uğraşan, bedenini satan kızlarımız, bir dolu uyuşturucu işi yapanların fink attığı bir ortam doğdu. kavramlar yanlış anlaşıldı sanırım.
Artık insanlar gözümüze soka,soka internetten uyuşturucu veya hayat kadını veya sahte kimlik reklamları ile doldu. ne oldu Dindar nesil? bak Diyarbakır’da o dindar dediklerimiz kendi evlatlarının canına kıydı! neden? Türk Toplumunun kaldıramayacağı görüntü yüzünden deniyor!…
Hala sen anayasadan bahset! toplumun nasıl yaşadığı, yada neler çektiği sizin umurunuzdamı? size bal börek, vatandaşa kuru soğan, sizler çocuklarınızı Amerika’da okutun, vatandaş günü nasıl çıkaracam diye düşünsün. geçin bunları geçin, bir düzen kurmuşsunuz tek amacınız o düzenin devam etmesi.


Süleyman YALÇIN

17.09.2024 18:41:00

YAZARLAR


“NEFES AL, DOĞA İLE BÜTÜNLEŞ“

GÜRER: “HAYVANCILIKTA ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR”

DİKKAT! BİLİNÇSİZ KULLANIMI SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR!

“SARAY’IN HARCAMASI 1 YILDA 3 KATTAN FAZLA ARTTI”

CEYHAN’DA ‘MADDE BAĞIMLILIĞI FARKINDALIK SEMİNERİ’

DOĞRU KOMBİ KULLANIMI İLE DOĞAL GAZ TASARRUFU

YÜREĞİR ‘MİNİK YÜREKLER’ KREŞİ HİZMETE BAŞLADI

TGC SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI HER GEÇEN AY YOKSULLAŞIYOR”

Ç.Ü EN İYİ PERFORMANS GÖSTEREN ÜNİVERSİTELER ARASINDA

DÜNYA ÇOCUKLARI ADANA’DA BULUŞACAK

TUNCAY DAĞLI’NIN YENİ KİTABI; “SIRILSIKLAM HAYAT”

YÜREĞİR BELEDİYESİNDEN ÜCRETSİZ DİYETİSYEN HİZMETİ

“İSŞİZ VATANDAŞA YASAL TAKİP BAŞLATMAK VİCDANSIZLIK”

YUMURTALIK BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ÇORBA

ALTIN KOZA TÜRKİYE’NİN MARKASIDIR

1,5 ADANA DERECEYE GİRDİ