“DURDURUN DÜNYAYI BAŞIM DÖNÜYOR…”

Bizim kuşak “durdurun dünyayı inecek var” diye yorumlardı! Baş döndürüyor olaylar, hangisine kafa yormak zorunda olduğuna karar veremiyorsun! Hepsini birden yok saymak, “birbirinizi yiyin/ bitirin” demek de gelmiyor

Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Adanalı şarkıcı- söz yazarı Ferdi Tayfur, çevresinde yaşananlara tepki gösterirken “bir yanım cehennem bir yanım cennet/ bir yanda yokluklar bir yanım hasret/ yaralı gönlümde koptu kıyamet/ durdurun dünyayı başım dönüyor” diyor! Gemisini kurtarana “kaptan” anlayışından, bal tutana “parmak” yalatılmasından, kaz gelecek yerde “tavuğun” harcatılmasından yorgun düşmüş olmalı ki “durdurun dünyayı başım dönüyor” diyor. 

Bizim kuşak “durdurun dünyayı inecek var” diye yorumlardı! Baş döndürüyor olaylar, hangisine kafa yormak zorunda olduğuna karar veremiyorsun! Hepsini birden yok saymak, “birbirinizi yiyin/ bitirin” demek de gelmiyor değil içinizden; onbinler ödeyerek aldığınız televizyonu her açmanızda ekranınızda beliriyor, sizin için çaba harcıyormuş gibi yapsalar da hep zarar veriyor/ hep ekmeğinizi azaltıyor/ hep değerlerinizi bozuyor/ hep yaşamınıza hançer saplıyorlar! “Durdurun dünyayı” demeyi zorluyorlar!

***

Günlerdir konuşuluyor; konuşanlar öyle olmasa, her işleri demokratik koşullarda yürüse “tamam, doğru söylüyorlar” diyeceğim de, böyle yapmış olursam salt kendimi kandırmış olurum! Tüm yaşananlara karşın ülkenin “en açık” partilerinin önünde yer alır Chp! Yurdun kurucu partisidir, kuruculuğun tarihidir… Şimdi deniyor ki, Chp “eksikli, kusurlu, lekeli, ayıplı…” Ortaya koydukları “çıkar kazandırma” gerekçelerini kendileri açıktan yapıyor, seçmenleri/ delegeleri ödüle boğuyor, başka partilerden transferlere yönetimde yer veriliyor… Bunlar “eksik, kusur, leke, ayıp” değil sanki…

“Eksikliyi, kusurluyu, lekeliyi, ayıplıyı” savunuyor değilim! Kuruluş süreçlerinde gittikleri her yerde verdikleri sözleri unutup, “eksikli, kusurlu, lekeli, ayıplı” olduklarını unutanlara tepki gösteriyorum! Chp’de, ileri sürülen “suçlar” oluşmuş mudur, denildiği gibi anti-demokratik girişimler gerçekleşmiş midir bilmiyorum; varsa böyle bir durum hesabını vermeliler! “Bir yanım cehennem bir yanım cennet/ durdurun dünyayı başım dönüyor…”

***

Bir de Ekrem İmamoğlu konusu var! Üniversite diplomasının “sahte” olduğu yönünde, özellikle “iktidara” yakın olan medyada akıl almaz biçimde yayınlar yapılıyor! Birçoğunun geçmişlerine bakın… Okul yıllarında cemaatle iş birliği içinde olduğunu, sosyal medya üzerinden cemaate övgüler yağdırdığını, Ergenekon yargılamalarında ağızlarından ballar damladığını göreceksiniz! 

Bugün, o dönemde üniversite ya da KPSS ya da diğer sınavlarda başarılı gösterilenlerin aslında “hak etmeden” kazandı gösterildiklerini söylemeyen yok! İmamoğlu’nun diploması “sahte” mi? Tamam, gereken yapılsın da, sınavlarda “başarılı” olmamalarına karşın kazanan kim varsa “onlar” için de gereken yapılsın! Örneğin, Kpss’de yüksek not alıp da kazanamayanların yerine işe alınan “düşük” puanlılar için de gerekenler yapılsın! Örneğin, haksız yere “kazanç” sağlayan kim varsa, kim “yakınım” diyerek derece almasını sağlıyorsa, kim kendine yakın firmaları koruyor/ destekliyorsa “onlar” için de ne gerekiyorsa yapılsın! “Bir yanım cehennem bir yanım cennet/ durdurun dünyayı başım dönüyor…”

***

Herhangi bir konunun, özellikle toplumu etkileme gücü olanların konuşulmasında sakınca görmüyorum! Ancak bir şey var ki, konunun işlenmesi kadar, konuyu işleyenlerin taşıdıkları özellikleri de önemsiyorum! Televizyon ekranlarında saatler boyu konuştuklarını izleseniz, “can sıkıcılığından” başka bir iz taşımadığını görüyorsunuz! Son günlerde “kardeş Suriye lideri” dediklerini rafa kaldırdılar nedense! Üstelik “kardeş Tramp” demeyi de bıraktılar! Geriye bir Chp kalıyor, bir de İmamoğlu; son bir yılda yurttaşın içine sürüklendiği çıkmazı değil de yaşadıklarını unutamıyorlar!  “Bir yanım cehennem bir yanım cennet/ durdurun dünyayı başım dönüyor…” 


Oktay EROL

27.02.2025 21:38:00

YAZARLAR


ÇOCUK ŞAİRLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

DEPREMLER SADECE BİNALARI DEĞİL, RUHLARI DA SARSIYOR!

BİLGİÇ: ÜLKEMİZE GÖÇ ETMEYEN BEYİNLER LAZIM

ADANA’DA YÖRÜK TÜRKMEN ŞÖLENİ

TGC’DEN 50 ODALI HUZUREVİNİN TEMELİ ATILDI

SAĞLIKTA ‘ARAYI AÇMAYALIM’ KAMPANYASI

ADANA TAŞ KÖPRÜ

ÖZAL VE AYTAÇ DURAK

CEYHAN İNÖNÜ KENT MEYDANI AÇILIYOR

OKULDAKİ ZORBALIĞIN NEDENİ EVDEKİ DUYGUSAL İHMAL OLABİLİR!

JEOLOJİ MÜHENDİSLERİNDEN DEPREM UYARISI

İMO’DAN “ADANA ULAŞIMININ GELECEĞİ” PANELİNE

ŞEHİR HASTANELERİNDEN SONRA CEYHAN’DA YENİ YATIRIM

ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ 2025 23 MAYIS’TA BAŞLIYOR!

ADANA’DA 3 MAYIS’TA KONSER VERECEK

BEKİR ÖDEMİŞ’İN ‘ZAMANA ATILAN İMZA’ KİTABI OKURLARLA BULUŞTU

Ç.Ü ÖĞRENCİ KULÜPLERİNİN PROJELERİ ÜNİDES’E DAMGA VURDU