ERİK DALI KATİLLERİ

Ankara Keçiören Katip Çelebi Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden 15. Yaşındaki gencecik bir kız, sınıfın boş olduğu bir anda, arkadaşlarıyla birlikte “Erik Dalı” isimli türküyü çalarak dans etti. Eğlencelerini videoya çeken genç kız, videoyu bir sosyal medyada paylaştı.

 

Ankara Keçiören Katip Çelebi Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden 15. Yaşındaki gencecik bir kız, sınıfın boş olduğu bir anda, arkadaşlarıyla birlikte “Erik Dalı” isimli türküyü çalarak dans etti. Eğlencelerini videoya çeken genç kız, videoyu bir sosyal medyada paylaştı.

Kendini öğretmen değil de ahlak polisi zanneden, sistemin yetiştirdiği bir yobaz Din Bilgisi öğretmeni videoyu gördü ve o andan itibaren kızın hayatını zindan etmeye başladı.

Sistematik şekilde kızı tehdit ediyor, şantaj yapıyor, bir taraftan da, çenesi durmuyor konuyu önüne gelene anlatıyordu. Afişe olmuştu zavallı çocuk.

Bu sefer de ailesiyle tehdit etmeye ve videoyu silmezse ailesini okula çağıracağını söyledi. Sildi kız videoyu ama namus bekçisi yobaz aileyi okula çağırdı.

Dünyası yıkılmıştı kızın çünkü ailesinden de korkuyordu, nedense.

Ders yine Din Bilgisiydi. Hoca girdi sınıfa. Kız kararını çoktan vermişti. “Astımım var, nefes alamıyorum. Pencereyi açar mısınız,” dedi. Açtı arkadaşları   ve kız hiç duraksamadan penceren atladı Üçüncü kattan. 

Ambülans çağırıldı. Arkadaşları kızın ambülansa   taşınmasını ve hastaneye kaldırılışını videoya çektiler.

Okul yönetimi hemen gereken önlemleri aldı. Kapıları kapattı. Bütün öğrencileri tehdit etti: “Bu olay hiç kimseye söylenmeyecek, kimse duymayacak.”  

Ama duyuldu. Kızcağız başına aldığı darbeler yüzünden hastanede öldü.

Ankara valiliği hemen bir bildiri yayınladı. Dedi ki,” Söz konusu iddia, bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında paylaşıldığı gibi gerçeği yansıtmamaktadır.” Yansıtmıyorsa, sen yansıtsana gerçeği. İşin ne?  

Her şey ortaya çıkınca “intihar” dediler. Hayır intihar değil, o kendini öldürdü, katili de sizsiniz. Hem de müteselsilen hepiniz katilsiniz.

  • Katilsin Sistem: Ülkenin geleceği olan gençliği eğitmek için, beyni boş yobaz militanlar yetiştirip, okullara  öğretmen diye gönderdiğin için katilsin.
  • Katilsiniz Okul Yönetimi: Olayı başından sonuna kadar bildiğiniz halde o yobaza, ”Dur hele senin işin bu mu arkadaş,” diyecek yerde, hiç sesinizi çıkarmadığınız, göz yumduğunuz, hatta adeta teşvik ettiğiniz, o yobazın talebiyle o çocuğun ailesini okula çağırdığınız için suçlusunuz.
  • Katilsiniz Diğer Öğretmenler: O yobaz, hamamdan fırlamış Arşimet gibi marifetini anlattıkça sadece dinlediğiniz, belki de eylemini onayladığınız için katilsiniz.
  • Katilsin Vali: Senin görevin devleti temsil etmek, gerçekleri ortaya koymak, haklıyla haksızı, suçluyla suçsuzu ayırmak olduğu halde, devrin bütün valileri gibi suçu örtmek, suçluyu aklamak, böylece düzeni ibra etmek olduğunu düşündüğün için katilsin.
  • Hepimiz Katiliz: Her şey gözümüzün önünde olurken, sistem gözümüzün önünde kurulur, gelişir, palazlanırken, “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın,” mantığıyla, sistemin devlet politikası haline gelmesine göz yumduğumuz, yılanın yavaş yavaş bizi sokmasına bile tahammül ettiğimiz için katiliz.

Sayın Özgür Özel, bugün yarın bir görüşme yapacaksınız. Dosyanızda, gündeminizde neler var bilmiyorum. Ama eğer GELECEĞİN EĞİTİMİNİ görüşmeyecekseniz, görüştüğünüz halde kabul ettiremeyecekseniz hiçbir şey görüşmeyin daha iyi. 

Gelecek öngörüsü ile şekillenmemiş bir Milli Eğitim, o ülkenin yok olması demektir. Masada “müzakere”, sokakta “mücadele” ilkenizin gerçekleştiğini görmek istiyorum. Bu kaçıncı kaybımız; yeter artık.

  • AKSİ TAKDİRDE İKİ ELİM YAKANIZDA OLACAK.

 

 

  


İfral TURGUT

8.06.2024 00:18:00

YAZARLAR


ADASO’DA YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM DESTEK PROGRAMLARI KONUŞULDU

"ÜRETEN DE, TÜKETEN DE MAĞDUR"

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINIZ İÇİN 10 ÖNEMLİ ÖNERİ!

“KALP SAĞLIĞI İÇİN HER YAŞTA HAREKET ŞART”

SEYHAN’I YÜREĞİR’E BAĞLAYAN YAVUZLAR KÖPRÜSÜ AÇILDI

TEKNOFEST ADANA İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

ADANA’DA DİL DEVRİMİ KUTLAMASI

ERCAN: ADANA VE MERSİN’DE YUMUŞAK KATA DUR DE!

VETERİNERLERDEN DÜNYA KUDUZ GÜNÜ AÇIKLAMASI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ’NDE “ONUR ÖDÜLLERİ” DEMET AKBAĞ VE UĞUR POLAT’A

PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI 4-13 NİSAN 2025 TARİHLERİNDE DÜZENLENECEK

YÜREĞİR’DE MİNİKLERE İTFAİYE EĞİTİMİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ GÖSTERİM VE ETKİNLERİ DEVAM EDİYOR

“TÜRKİYE’NİN MİLLİ SU REZERVLERİ YOK EDİLİYOR”

AKP’NİN EĞİTİME DESTEĞİ 4 LİRA

2025 ADANA’DA HUZURUN VE ESENLİĞİN HAKİM OLDUĞU BİR YIL OLACAK

SEYHAN BELEDİYESPORLU UTKU, SİVASSPOR FUTBOL AKADEMİSİNDE