ESNEK ÇALIŞMA "KURTULUŞ REÇETESİ" OLAMAZ

Türkiye'nin kangren halini almış ciddi sorunları her geçen gün katlanarak büyürken, sürekli gündem değiştirilerek toplumun dikkatleri başka alanlara çekilmek isteniyor.

Yargının siyasallaşması ülkede barış ve huzur iklimini olumsuz etkiliyor. Adalete olan güven ciddi manada sarsılıyor. Girişimcinin demokrasi, özgürlükler ve insan hakları konusunda duyduğu kaygı üretimi olumsuz etkilediği gibi durma noktasına getiriyor.

Tarım ve sanayi başta olmak üzere tüm sektörler adeta can çekişiyor. Sanayide istihdam daralırken işsizliğin had safhaya ulaştığı dikkat çekiyor. Sanayici, ihracatçı esnaf, üretici, köylü, emekçi, dar gelirli, emekli dert küpü. Tüm kesimler borç batağına sürüklenirken, siyasiler ülkenin güllük gülistanlık içerisinde olduğu izlenimini veriyor, sıkılmadan yüzleri kızarmadan.

Halk yoksulluk çekerken, fabrikalar bir yandan üretimini düşürürken, öbür yandan işverenler esnek çalışmayı "kurtuluş reçetesi" olarak görüyor. Bu da yetmiyor işçi çıkarıyor. Toplum bankaların yüksek faizle verdiği krediyle yaşamaya çalışırken nefes alamıyor. 

Ülkede milyonlarca emekli, dul ve yetim asgari ücretin altında maaşla kıt kanat geçinmeye çabalıyor. Yoksullar pazar artıklarıyla tencereyi kaynatıyor. Çöp konteynerlerinde ekmek topluyor. Siyasilerin gündemi kafa karışıklığına yol açıyor. 

***

Ana muhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Özgür Özel, Türkiye’nin "normalleşme “ye ihtiyacı olduğunu ısrarla dile getiriyor, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise "Yumuşamadan bahsediyor. Toplum ise hayat pahalılığı, işsizlik ve yüksek enflasyona çare bulunmasını istiyor ve bekliyor. 

"Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı başka telden çalıyor. Derim ki çıkıp memleketi Osmaniye'ye gelsin, Adana'da mola vererek tarlada kalan soğan, dalda çürüyen limona çözüm bulsun, hem üreticinin hem de yetiştiricinin yüzünü güldürsün. 

Memleketine adım atarken de esnafa uğrasın, selam verip hal hatır sorsun, organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren sanayi işletmelerini ziyaret ederek, iş dünyası ile bir araya gelsin. Sorunlarını dinlesin, bu sorunların çözümüne yönelik iyimser bir tablo ortaya koysun.

***

"Tasarruf" deniliyor. Açıklanan her paket sabit, dar gelirli ve emeklinin sırtına ek yük bindiriyor, zengin daha da zengin oluyor. Fakirin beli bükülüyor. Gelin söz konusu tasarrufu başkent Ankara’dan başlatın. Vergi adaletini sağlayın. Zenginden daha fazla vergi toplayın. Esnek çalışmayı ortadan kaldırın. İşçinin, çalışanın emekçinin, emeklinin ve emekten yana kesimlerin yüzünü güldürün. Güldürün ki fakirin fukaranın emeklinin tenceresinde taş değil et pişsin.

 


Düzgün COŞKUN

19.05.2024 19:34:00

YAZARLAR


CHP’Lİ ŞEVKİN: YEREL MEDYA TEHDİT ALTINDA!

AK PARTİ 31 MART’TA ADANA’DA BAŞARILI MI?

TÜRKAN EŞLİ, GENEL SEKRETER VEKİLİ OLDU

MONTELLAYA DESTEK İSTEDİ

AK PARTİ DANIŞMANLIĞINDAN AYRILDI

ELEKTRİK KESİNTİSİ UNUTULMAZ BİR ANIYA DÖNÜŞÜYOR

STRESİ AZALTAN 10 SÜPER BESİN

İBRAHİM TATLISES 8 EKİM’DE ADANA’DA

CHP’Lİ GÜRER:SIRADA AŞAR VERGİSİ Mİ VAR?

ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANI AÇILIŞA HAZIR

ADANA’YA “ELBET BİR GÜN BULUŞACAĞIZ!” DİYEREK VEDA ETTİ

BULUT: 5 AYDA 640 BİN KİŞİ İŞİNİ KAYBETTİ

DEMİRSPOR BAŞKANVEKİLİ KORKMAZ İSTİFA ETTİ

CHP’Lİ OYA TEKİN: BİZİM MAKAMIMIZ SOKAKLAR

75. YIL SANAT GALERİSİ NE OLACAK?

ADANALI ÇİFTÇİLER, SULAMA MAĞDURU

ADANA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA VAR!