FESTİVALLER AMACINA UYGUN DÜZENLENMELİ

Ülkemizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Atatürk, sanatın ve sanatçının değerini bilen, bildiğini de her davranışıyla, her sözüyle ifade eden kadirşinas bir devlet adamıydı.

 

Ülkemizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Atatürk, sanatın ve sanatçının değerini bilen, bildiğini de her davranışıyla, her sözüyle ifade eden kadirşinas bir devlet adamıydı.

“Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültür” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu sözüyle de sanatın ve sanatçının ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır.

Bu nedenle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak, sağlam temeller üzerinde sonsuza kadar yaşatmak için sanatın ve sanatçının kıymetinin bilinip, kültürel değerlerimize sahip çıkılması gerekir.

Toplumun ekonomik ve sosyal gelişmesinin yanında, kültürel gelişmesinin de ne kadar önemli olduğunu Atatürk’ün yukarıdaki sözü tam anlamıyla ifade ediyor.

Bize düşen ise bu sözün gereğini yapıp, Atatürk’ün sözünü dinleyip, izinden gitmektir.

Bizim, Türk Milleti olarak asırlar boyu sahip çıkıp, yaşattığımız kültürel değerlerimiz var. Ülkemizin her bölgesinde, her köy ve kasabasında geleneksel olarak gerçekleştirilen şenlikler, festivaller, özel günler, kutlama ve anmalar bu kültürün önemli bir parçasını oluşturmaktadır.

Bunun için geçmişten geleceğe bir köprü oluşturan bu faaliyetlerin özüne ve amacına uygun bir şekilde düzenlenip, sevgi, barış ve kardeşlik duygularıyla yoluna devam etmesi sağlanmalıdır.

Ayrıca toplumun önemli bir parçası olan her bireyin birlik ve beraberlik duygusunun geliştirilmesi için herkesi kucaklayacak bir şekilde yaşama geçirilmelidir.

Bunun için de “ben yaptım oldu” düşüncesinden uzak, toplumun her kesiminin düşünce ve fikrine önem verilip, eleştiri ve öneriler dikkate alınarak, her şeyin en iyisinin yapılıp, insanların beğenisine sunulması gerekir.

Bunun için de yerel yönetici ve bu tür kültürel etkinliklerin düzenlenmesiyle görevlendirilmiş, sorumluluk üstlenmiş ilgili kişilerin, o kentte yaşayan insanların bu yöndeki beklentilerini dikkate almalıdır. Basının, sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerilerini önemsemelidir.

Ayrıca bu konuda Amerika’yı tekrar keşfetmeye de gerek yok. Edinilmiş tecrübelerden ve tecrübeli kişilerden yararlanmasını da bilmek, genel bilgileri yerele uyarlamak gerekir.

Tekirdağ’da da belirli zamanlarda, bazı kültürel organizasyonlar yapılmakta olup, ben de bir vatandaş ve yıllarını gazeteciliğe vermiş bir basın mensubu olarak bunları izlemekteyim.

İleriki günlerde de geleneksel Tekirdağ Kiraz Festivali düzenlenecek. Umarın ilgili ve yetkililer festivalimizi olması gerektiği şekilde organize eder, hem bu yörenin tanıtımı yapılır, hem Tekirdağ esnafı para kazanır hem de insanlar eğlenip, mutlu olur. Temennimiz bu yöndedir.


Tuncay DAĞLI

17.05.2024 21:57:00

YAZARLAR


ADASO’DA YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM DESTEK PROGRAMLARI KONUŞULDU

"ÜRETEN DE, TÜKETEN DE MAĞDUR"

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINIZ İÇİN 10 ÖNEMLİ ÖNERİ!

“KALP SAĞLIĞI İÇİN HER YAŞTA HAREKET ŞART”

SEYHAN’I YÜREĞİR’E BAĞLAYAN YAVUZLAR KÖPRÜSÜ AÇILDI

TEKNOFEST ADANA İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

ADANA’DA DİL DEVRİMİ KUTLAMASI

ERCAN: ADANA VE MERSİN’DE YUMUŞAK KATA DUR DE!

VETERİNERLERDEN DÜNYA KUDUZ GÜNÜ AÇIKLAMASI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ’NDE “ONUR ÖDÜLLERİ” DEMET AKBAĞ VE UĞUR POLAT’A

PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI 4-13 NİSAN 2025 TARİHLERİNDE DÜZENLENECEK

YÜREĞİR’DE MİNİKLERE İTFAİYE EĞİTİMİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ GÖSTERİM VE ETKİNLERİ DEVAM EDİYOR

“TÜRKİYE’NİN MİLLİ SU REZERVLERİ YOK EDİLİYOR”

AKP’NİN EĞİTİME DESTEĞİ 4 LİRA

2025 ADANA’DA HUZURUN VE ESENLİĞİN HAKİM OLDUĞU BİR YIL OLACAK

SEYHAN BELEDİYESPORLU UTKU, SİVASSPOR FUTBOL AKADEMİSİNDE