Süleyman YALÇIN

Tarih: 08.10.2024 23:16

HAYAT HER ZAMAN SİYASETTEN İBARET DEĞİLDİR…

Facebook Twitter Linked-in

Demem o ki, hayatını mahveden bir olgu olarak ortada duruyor siyaset. Etrafınıza bir bakın o kadar felaket hep siyasetten geliyor. Gazze, o kadar çoluk, çocuk, kadın, yaşlı demeden İsrail’in zorba rejimi ve başındaki Netanyahu 100 bin kişiyi katletti. Sırf neden? Yaklaşan seçimlerde uzaklaşan seçmenini milliyetçilik duygularla yeniden kendine bağlamak. şu an tehlikeli olgu Milliyetçilik… hayatta her şeyin aşırısı mutlaka insana zarar vermiştir.
Gelelim tekrar siyasete, kısa yaşamı boyunca insanlar mutlu ve huzurlu yaşamak ister gelecek kaygısı bazen zirve yapsa da tek dertleri olan çocuklarının geleceğidir. Düşünün Gazze’de 100 bin kişinin öldüğünden bahsettim serseri bir bomba gelip suçsuz insanların evini başına yıkıyor ve sevmeye kıyamadığınız çocuğunuzun elinizde öldüğünü! Bunun adı nedir karar veren siyasi makam değil mi? sonrası saçma sapan açıklama ülkemin güvenliği için vurduk!… vurdun da o vurduğun yerlerde siyasetçi yok ki, orada hep masum sivil halk var! Dünya sadece sen yaşayasın diye yaradan tarafından var edilmedi ki, her bir canlının yaşam hakkına neden saygı duymazsınız? sonrası unuttuğumuz bir olay ne dedim? her bir canlı dedim orada o attığın bombalar ne kadar canlı namına varsa dahası keza bitkileri öldürüyor. oysaki siyaset makamı halkının rahatı ve mutluluğu üzerine seçtikleri liderler ile yapılır diye bilinir. Öyle bilinir fakat sonrası malum siyaset makamının her yerinde mutlaka bir şaibeye tanık olmayan var mı? Halk kendi eliyle bir canavar yaratıyor aslında o canavar b ana bir şey yapmaz ben onu destekledim diyenleri önce yiyor. Bir gün birbirlerine küfür eden iki siyasetçim yarın boş ver siyasi olarak bunları söyledim deyip insanların onuru yokmuş gibi o çürük lafını nereye kaldırdık? yani hep siyaset makamı tarafından kandırılan bir halk var bunun suçlusunu ararsanız bir çok neden sayabilirim size. mesela seçenler kim? Bizde kötü huy her şey elinde olmasına rağmen her şeyi karşı taraftan bekleyen bir halk var. Sonuçları ebetteki sorgulamayan verdiği verginin hesabını sormayan kişiler grubu olunca siyasetçi için her şey “dikensiz gül bahçesi” gibi fink atmaya kadar varan hareketler.
Yani demem o ki, her şeyin siyaset olmadığını yaşayacağın günler olduğunu birileri hatırlatmalı insanoğluna, birde hesap sormazsan sonuçlarına katlanman çok uzak değil. Başına ne zaman bomba yağacak beklersin, ne zaman ekonominin bu kadar kötü olduğunu siyasetçi yüzünden olduğunu anlamayacak kadar tezahürat yaparsan olur böyle şeyler.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —