HER ŞEY ZAMANINDA YAŞANMALI

Bir insan devamlı surette kullandığı arabanın gazına basar sağına soluna bakmadan son sürat ilerlerse nerelerden geçtiğinin nelerle karşılaştığının farkına varması zor olur.

 

Bir insan devamlı surette kullandığı arabanın gazına basar sağına soluna bakmadan son sürat ilerlerse nerelerden geçtiğinin nelerle karşılaştığının farkına varması zor olur.

 

Frene basıp yavaşlamayı ve etrafına göz gezdirmeyi unutursa bazen bazı şeyleri görmede ve fark etmede geç kalmış olur.

 

Bir zaman sonra geri dönse aynı yollardan geçse bile bakış açısı değişir, manzara farklılaşır ve zaten zaman da geçmiştir artık.

 

Hayat da böyledir. Her şeyi zamanında yaşamak gerekir. Çocukluk, çocukluk çağında gençlik gençlikte yaşanmalıdır. Yaşlılıktan zaten kaçmak mümkün değil.

Ömür yeterse bir gün mutlaka kapıyı çalacak ve yaşanılacaklar yaşanacaktır.

 

Bu nedenle gençlikte gaza sonuna kadar basıp etrafta ne var ne yok, kimler gelip geçiyor diye bakıp, göremeden ilerlemek genellikle birçok konuda trenin kaçmasına neden olur.

 

Aile ihmal edilir, sağlık sorunları çözülmeden ileriki günlere ötelenir, dost arkadaş bacı kardeş görmezden gelinir.

 

Çünkü insanın içindeki hırs kendisi nereye varmayı hedeflemişse onu son sürat oraya götürür.

Bu dönem hızla geçerken küçük sorunlar büyür, başkalarıyla kurulacak olan sevgi saygı ve güvene dayalı ilişkiler ihmal edilir.

 

Ve gün gelir o insan hedefine ulaşır ulaşmasına da bedeli biraz ağır olur.

Arkasında öyle şeyler bırakır ki onları görmesi duyması anlaması ve arada bir bağ kurması artık mümkün olmaz.

 

Bu olay en çok para peşinde, mal mülk unvan peşinde koşanlarda görülür.

Sonuç ise yalnızlıktır.

Pişmanlıktır

Keşkelerin peşpeşe sıralanmasıdır.

Hayat yolunda ilerlerken arada bir yavaşlayıp etrafa bakmak hatta durarak soluklanmak gerekir.

Yoksa gün gelir insan bir bulunduğu yere bakar bir aynaya bakar ve “ben neredeyim bana ne oldu?” der. Ama iş işten geçmiş olur…


Tuncay DAĞLI

11.02.2025 21:53:00

YAZARLAR


ADANA’DA SU ÜRÜNLERİ AV SEZONU AÇILDI

SEYHAN BELEDİYESİ'NDEN ÜCRETSİZ EKPSS KURSU DESTEĞİ

“ESNAFIMIZIN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK DÜZENLEMELER VE BEKLİYORUZ”

Aydın SİHAY YAzdı / GÜMÜŞAT SATRANÇ TURNUVASI

İfral TURGUT yazdı/ BAY KEMAL…NE ÇOK YANILTTIN BİZİ.

MÜZE SAYISI 336, ESER SAYISI 3 M İLYON 995 BİN

“SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN ÖNCE BAĞIRSAKLARINIZI İYİLEŞTİRİN”

YÜREĞİR’DE CAN DOSTLARA YENİ ARAÇ

AOSB VE MİLLÎ EĞİTİM’DEN NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ PROTOKOLÜ

ÇÜ DİŞ HEKİMLİĞİNDE 99 MEZUN

KIRSALDA KADININ GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ

"DESTEKLER REVİZE EDİLSİN"

ADANA’DA “BENİM GÜZEL TÜRKİYEM” FOTOĞRAF SERGİSİ

ÇİFTÇİLERE DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILACAK

ADANA GELENEKSEL TESBİH VE DOĞAL TAŞLAR FUARI

SEYHAN BARAJ GÖLÜ

CHP’Lİ 3 VEKİLDEN VALİ’YE ZİYARET