HER ÜLKENİN İSLAMİYETİ FARKLI GALİBA

“Nereden çıktı şimdi bu,” diyeceksiniz. Yıllar önceden okuduğum bir yazıydı. Olaylar çağrıştırdı; aradım; buldum. Kendi kendime sordum; “Arap kadar Laik miyiz,” diye. Sizlerle paylaşmak için özetledim. Buyurun, okuyun.

“Nereden çıktı şimdi bu,” diyeceksiniz. Yıllar önceden okuduğum bir yazıydı. Olaylar çağrıştırdı; aradım; buldum. Kendi kendime sordum; “Arap kadar Laik miyiz,” diye. Sizlerle paylaşmak için özetledim. Buyurun, okuyun.

  • Suudi Arabistan’da imam, müezzin gibi din görevlilerine memur statüsünde olmadıkları için, devlet bütçesinden maaş ödenmiyormuş. Çünkü Allah için yapılan işlerin karşılığında para alınması hem ayıp sayılır, hem de yasakmış.
  • Suudi Arabistan’da türbe, yatır olmadığı gibi, bu yerleri uğur getirsin, kısmetleri açılsın diye ziyaret edenler; ağaç dallarına bez bağlayarak dilek tutanlar da yokmuş. Çünkü böyle şeyler, cahiliye döneminden kalma gericilik ve putperestlik sayılırmış.
  • Cinci hoca, ya da medyum gibi sözde şifa dağıttığını söyleyerek halkı aldatan düzenbazlara rastlamak mümkün değilmiş.
  • Muhammet’e ait olduğu söylenen Sakal-ı Şerif, Hırka-i Şerif gibi ziyaretler de yokmuş… Çünkü böyle ziyaretler gericilik ve şirk sayılırmış.
  • Suudi Arabistan’da, nazar boncuğu, at nalı, geyik boynuzu, üzerlik ve muska gibi alametler yasakmış. Çünkü bunların taşınması ve takılması gericilik ve şirk sayılırmış. 
  • Nurculuk, Nakşîlik, Fethullahçılık vb. gibi sonradan ortaya çıkan tarikatlar bulunmadığı için; doğal olarak bunların şeyhleri, müritleri, cemaatleri de yokmuş. Çünkü İslamiyet’te mezhepler dışında, tarikatlara yer verilmediği için bunlar gericilik ve şirk sayılırmış.
  • Suudi Arabistan’da kız öğrencilerin eğitim gördüğü İmam Hatip Liseleri yokmuş. Çünkü İslamiyet’te kadından imam olmayacağı için, kızların bu okullarda eğitim görmeleri yersiz ve komik karşılanırmış 
  • Suudi Arabistan’da mescit, cami gibi ibadet yerleri bünyesinde dükkan ve marketlerin açılmasına izin verilmezmiş. Çünkü bunlara izin vermek, dinin ticarete alet edilmesi sayılırmış.

Doğrusu, oldukça şaşırtıcı. Sanki Araplar bizden daha laikler gibi.  

BİZDEKİ TARİKAT ŞEYHLERİNİ, CİNCİ HOCALARI, ÜFÜRÜKÇÜLERİ, YANMAYAN KEFEN SATANLARI, CENNETTE EMLAK KOMİSYONCULUĞU, HURİ MENEJERLİĞİ YAPANLARI ARABİSTAN’A GÖNDERSEK AÇLIKTAN ÖLÜRLER.


İfral TURGUT

5.07.2024 00:59:00

YAZARLAR


“BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ”

AOSB FUTBOL TURNUVA ŞAMPİYONU KASTAMONU ENTEGRE

SAKARYA UKRAYNA FAHRİ KONSOLOSU OLDU

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 338 MEZUN VERDİ

DEMİRSPOR’DA STEVEN MENDOZA KRİZİ

GEÇMİŞE TAKILI KALMAYA VE GELECEK ENDİŞESİNE DİKKAT!

PSİKOLOJİK SORUNLAR YABANCI MADDE YEME ALIŞKANLIĞINA NEDEN OLABİLİYOR

ADANA’DA “ACELE KAMULAŞTIRMA” NE ANLAMA GELİYOR?

ADANA’DA 441 PROJEDEN 85'İ TAMAMLANDI

DEMİRÇALI’DAN HAFTA SONLARI MAHALLE ZİYARETLERİ

SİLİVRİ’DE DENEME TOHUMLARININ İLK HASADI

TGC: SİYASETÇİLERİN GAZETECİLERİ TEHDİT ETMESİ SUÇTUR

DEMİRSPOR’DA KOMBİNE BİLET SATIŞINDA İNDİRİM

ÇİFTÇİLER BİRLİĞİNDEN LİMON UYARISI

STRAPLEZ SÜTYEN KULLANMANIN İNCELİKLERİ

ANKARA BÜYÜKŞEHİRDEN 39 BİN 954 EMEKLİYE 1500 TL DESTEK

KLİMANIN YANLIŞ KULLANIMI LEJYONER HASTALIĞINA DAVETİYE ÇIKARTIYOR!