“İKTİDAR” VEKİLLERİ, “MUHALEFETİ” DİNLEMELİSİNİZ!

Şu an sizlerden bir şey istesem yapar mısınız? Bilgisayarınızı açın, arama motorundan “uçak biletini” arayın, çıkan sayfada bulunan ilk “linke” girin, 10 Ağustos için “Adana’dan İstanbul’a gidiş” biletini sorgulayın…

Şu an sizlerden bir şey istesem yapar mısınız? Bilgisayarınızı açın, arama motorundan “uçak biletini” arayın, çıkan sayfada bulunan ilk “linke” girin, 10 Ağustos için “Adana’dan İstanbul’a gidiş” biletini sorgulayın… Karşınıza uzun bir liste çıkacak! Bir de aynı linkten, bir gün sonrasını/ 11 Ağustos’u sorgulayın! “Aradığınız kriterlere uygun uçuş bulunamadı” uyarısıyla karşılaşacaksınız! Biraz daha incelerseniz, daha düne değin dünyanın birçok ülkesine “uçuşlar” yapılan “Adana Havalimanı’nın” adını bir gün sonra listede göremeyeceksiniz! Gözünüz dolmuyor mu gerçekten?

Adana Şakirpaşa Havalimanı, öyle çarçabuk geçiştirilecek bir yer olmadığını herkes biliyor! Yalnız bugün için değil, olağanüstü durumlarda ülkemizin “en verimli hava limanı” olma özelliği taşıması nedeniyle çok önemli! Bunu yüzyılın yıkımı Şubat depreminde dile getirmeyen olmadı, depremde zarar gören tüm kentlerin karayolları zarar görürken, bölgenin birçok gereksinimi Şakirpaşa Havalimanı’nın olanaklarından yararlandı. Bunun göz ardı edilmesi bu yurdun yurttaşından uzaklık!

***

Haftanın ilk günü, havalimanı girişinde Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yaptığı açıklamaları dinlerken, son iki/ üç yılda “muhalefetin” neler yaptığını anımsattı! Özellikle, öncesinde “Adanalı ne isterde o olacak” denmesine karşın, Çukurova Havalimanı yüklenici firmasından yapılan açıklamada “Adana havalimanı kapatılmalıdır” sözünü kullanması, bunun ardından “iktidara” yakın tüm isimlerin “sus/ pus” köşelerine çekilmesi Karalar’ın açıklamasının odağıydı!

Karşılaştığımız birçok kişiden daha çok sosyal medya paylaşımlarında gördüğümüz şu: geç kalınmış bir eylem, bugüne dek neredeydiniz, bugün burada olmak neyi çözecek gibi yargılar… Karalar, haklı olarak bu “yargıya” açıklamasında geniş yer verirken, geçmişte ortaya koyulan “duruşunu” ekranlardan yansıttı! Gerek kendisinin, gerekse “muhalefet” vekillerinin son iki/ üç yıl içerisinde birçok kez dile getirdikleri tepkilere ekranda yer verdi!

***

Şunu düşünmek yanlış mı olur? Tamam, “muhalefetin” eksikleri var, diyelim! Peki, hava limanı yüklenici firmasının sözlerine tepki göstermeyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Adanalının istediği olacak” sözleri akla kazınmışken savunmaya geçip yüklenici firmayı susturmayan Adana’daki “iktidar” yanlılarının, il/ ilçe örgütlerinin, vekillerinin hiç mi suçu/ sorumsuzluğu/ umursamazlığı yok?

Yüklenici firmaya, “hangi hakla böyle bir açıklama yapabiliyorsun” diyemeyen, üstelik yüklenici firmanın varlığı için suskunluğu yeğleyen “iktidarın” söz sahibi isimleri neredeler? Yalnız vekiller mi, il/ ilçe örgütlerimi; hayır! Bu kentin, bu bölgenin “iktidara” pamuk ipliğiyle bağlanmış, “tüm ergilerini” tarımını/ hayvancılığını/ ticaretini/ sanayisini/ turizmini ellerinde bulunduran odalar, dernekler, borsalar, birlikler, ilgi alanlarına neden Şakirpaşa Havalimanı’nı almadılar, uzak kaldılar acaba?

***

“İktidar” vekilleri bilsin ki… Dün haftanın başıydı, bu hafta sonunda “iktidar” sözcüleri edilgenliklerini, duyarsızlıklarını sürdürecek olursa, bir başına “muhalefetin” de gücü yetmeyecek!  Kısa demeyin, hafta sonuna daha çok var, bu süre içerisinde öylesine kazanımlar sağlanabilir ki; yeter ki isteyin!

Şunu da unutmayın: Şakirpaşa Havalimanı, Adana için önemlidir! Sizler de Adana’nın sorunlarını çözmek, yeni oluşacak sorunlara karşı durmak için Adanalının oylarını aldınız! Havalimanının kapanması, birlikteliğinde başta işsizlik olmak üzere, yalnız bölge için değil ülke için “çok kullanışlı” bir limanının yok olması anlamına gelmesine karşın sustunuz! Bunun da karşılığını “mutlaka” alacaksınız! Ayrıca Şakirpaşa konusunda, “muhalefetin” haklı sesini “iktidara” dinletecek sizsiniz; titremelisiniz artık! 


Oktay EROL

6.08.2024 14:17:00

YAZARLAR


'BU PROJE KADINLAR VE GENÇLER İÇİN İŞ KAPILARI AÇACAK'

ADANA FİRMASINA 2 AY SÜRE VERİLDİ

OYA TEKİN’DEN HEMŞEHRİ DERNEK TEMSİLCİLERİ İLE ÇALIŞTAY

ATA DEMİRER GAZİNOSU ADANA’DA

THY'DEN TRAVELX IDEATHON YARIŞMASI FİNAL HEYECANI BAŞLIYOR

CEYHAN BELEDİYESİNDEN, KENTİN GELECEĞİ İÇİN TMMOB İLE ORTAK PROTOKOL

BERİŞ: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ

JERZY SKOLIMOWSKI’YE ADANA ALTIN KOZA’DAN YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

TEKNOFEST 2024 ADANA ZİYARETÇİ KAYITLARI BAŞLADI!

“GROSERİ’DEN YAZA VEDA İNDİRİMLERİ”

ADANA TEKNOFEST’E HAZIRLANIYOR

“AĞAÇ KESİMİNİN BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN YAPILMADIĞI ANLAŞILDI”

ADANA ALTIN KOZA’NIN EDEBIYAT UYARLAMASI FINALISTLERI BELLI OLDU

SABAHATTİN EŞBERK MEZARI BAŞINDA ANILDI

ADANA VE MERSİN’DE 15. MAĞAZASINI AÇTI!

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDEN 135 YENİ MEZUN

ADANA OSB 4. GENİŞLEME BÖLGESİNİN ENERJİ PROJESİ TAMAMLANDI