İSRAİL, GAZZE, İNCİRLİK

1951'de, Türkiye henüz NATO’ya üye değilken, ABD'li askeri bir mühendis grubunca, Adana/İncirlik’te bir üs inşa edilmeye başlandı.

 

1951'de, Türkiye henüz NATO’ya üye değilken, ABD'li askeri bir mühendis grubunca, Adana/İncirlik’te bir üs inşa edilmeye başlandı. Hukuken, Türk mü, Amerikan mı, NATO üssü mü olduğu belirsiz ama fiilen bal gibi Amerikan üssü 

Soğuk Savaş döneminde füzeleri ve U2 casus uçakları ile Türkiye'yi korumak bir yana, savaşın eşiğine kadar getirdi.NATO ilkelerine aykırı ve alan dışı olarak, 1958 Lübnan krizinden başlamak üzere, Körfez Savaşı, Afganistan işgali, Irak işgali gibi olaylara hep müdahil oldu. 

  • Sadece 1991 Körfez krizi sırasında, üsten kalkan Amerikan uçakları, Irak üzerinde 14.000 saat uçtu. 
  • 3.000 adet bomba attı.
  • 100 füze fırlattı.
  • 4 Irak uçağını düşürdü.
  • Toplam 100 saldırı "paketi" düzenledi.
  • 2006'da, üzerinde patlayıcı madde yazılı tırların üsten çıkıp İskenderun Limanı'na, oradan Güney Kıbrıs'taki Agratour Üssü'ne, oradan da Lübnan ve Filistin'e karşı kullanılmak üzere İsrail'e gitti.
  • Hans M.Kristensen’ın hazırladığı"Avrupa'daki Amerikan Nükleer Silahları" konulu rapora göre, üste, yerleştirilmeleri 1998 yılında tamamlanmış 90 adet B-61 tipi nükleer başlık var.
  • Bilim Adamları Federasyonu Nükleer Bilgi Projesi Direktörü Hans M. Kristensen'e göre, yeraltında bulunan depolama tesislerinde yaklaşık 50 adet B-61 hidrojen bombası tutuluyor.
  • 23 Haziran 2003 tarihinde imzalanan gizli bir Bakanlar Kurulu kararıyla İncirlik Üssü'nün ABD Silahlı Kuvvetleri tarafından, lojistik amaçla ve transit geçişler için kullanılmasına izin verilen kararname her yıl uzatılarak bugüne kadar geldi. 
  • Asker sayısı itibariyle Türkiye’de Türk askerinden sonra en çok asker barındıran üs.
  • İçinde pist, eğitim alanı ve komuta merkezi gibi askeri alanların dışında, görevli subayların konutları, tam teşekküllü hastaneler, ilk ve orta dereceli okullar, eğlence ve Amerikan mallarının satıldığı alış-veriş merkezleri, basketbol, voleybol sahaları, kiliseler, çeşitli sosyal tesisleri dernek binaları vs. var.
  • Gıda dahil hiçbir alış verişini Türkiye’de yapmıyorlar.

Amacım İncirlik’i anlatmak değil. Daha fazla ve her türlü bilgiye her an ulaşmak mümkün. Ama bir şey eklemem lazım

İncirlik’in Adana-Ceyhan oto yoluna paralel uzaklığı 14 km. Geçerken birkaç dakika yolun kenarında durup nefeslenin, ya da burası neresiymiş diye biraz merakla bakın, (fotoğraf çekin falan demiyorum.) bakın bakalım maksimum 15 dakika içinde nelere muhatap oluyorsunuz.

Çok sayın devlet adamlarımız;bırakın balyozla ıphone kıran, sokağa coca cola döken, ya da Washıngton karpuzu bıçaklayarak Amerika’ya diz çöktürenleri, gücünüz yetiyorsa kapatsanıza İncirlik’i.“Olur mu,” demeyin. Vaktiyle oldu. Hani şu vatansever, omurgalı, onurlu devlet adamlarımız varken.

Hala israil’in bundan sonra, daha neler yapacağı belli değil. “Gerekirse Gazze’ye tek başıma giderim,” palavraları havalarda uçuşuyor. Kapısında ne kadar süre bekletileceğimiz belli olmadan, “Hadi, artık çağır bizi, Esat,”diye dualar ediyoruz. Hepsi bir tarafa kendi bekaları için, yok yere savaşa girip, bunun iç savaşa döndürülme tehlikesi gereksiz bir paranoya mı, acaba?

Ülkeyi yöneten ve yönetmeye talip olanların birbiriyle bilek güreşi yapacakları yerde, biraz da bu milleti düşünmelerini beklemek çok mu hayalperestlik olur?

YAKIN GELECEK ÇOK ŞEYE GEBE GİBİ.


İfral TURGUT

28.08.2024 17:37:00

YAZARLAR


TURİZM ODAKLI SOSYAL GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ PROJESİ

UZMANLARDAN KRİTİK UYARI!

3 ADET “TESLA MODEL Y” KAZANMA ŞANSI

DENETİMLİ SERBESTLİK YÜKÜMLÜLERİ OKULLARI BOYADI

“POLONYA, ŞIMDI” SEÇKISI ADANA ALTIN KOZA’DA

YÜREĞİR’DE NARİN İÇİN HATIRA KORUSU

'BU PROJE KADINLAR VE GENÇLER İÇİN İŞ KAPILARI AÇACAK'

ADANA FİRMASINA 2 AY SÜRE VERİLDİ

OYA TEKİN’DEN HEMŞEHRİ DERNEK TEMSİLCİLERİ İLE ÇALIŞTAY

ATA DEMİRER GAZİNOSU ADANA’DA

THY'DEN TRAVELX IDEATHON YARIŞMASI FİNAL HEYECANI BAŞLIYOR

CEYHAN BELEDİYESİNDEN, KENTİN GELECEĞİ İÇİN TMMOB İLE ORTAK PROTOKOL

BERİŞ: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ

JERZY SKOLIMOWSKI’YE ADANA ALTIN KOZA’DAN YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

TEKNOFEST 2024 ADANA ZİYARETÇİ KAYITLARI BAŞLADI!

“GROSERİ’DEN YAZA VEDA İNDİRİMLERİ”

ADANA TEKNOFEST’E HAZIRLANIYOR