İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ DENİLEN ÜLKEDE NELER OLUYOR?

Bu kelime lügatimize nasıl girdi?

Ülkenin Cumhurbaşkanı saray yaptırdı diye eleştirenlere verdiği cevaptı.
İtibardan tasarruf olmaz…
Sonrası daha vahim durumlar ortaya çıkmıştı, meğer o saray 1000 odalı küçük bir ilçeymiş! Çalışan binlerce görevli, binlerce güvenlik elemanı için ülkenin bütçesinden yılda 5 Milyar harcandığı iddia edildi, hatta yıl ortasında yetmeyen bütçe için meclisten kaynak talep edildiği itibarın ne kadar önemli olduğunun göstergesi sanırım. İtibar dedikte bir ülkenin itibarı ürettiği kaynakların dışarıya ihraç edilmesi veya güçlü ekonomiler gibi keşfettiği yeni olaylar değil midir?
itibar dediğiniz pasaportunuzun ülke vatandaşını başka ülkelere seyahat ettiği zaman havalanında saatlerce bekletilmediği değil midir? ülkede itibarı sadece para olarak gören zihniyet! ülke eğitimini ne hale getirdiğini Dünya’da ilk beş yüze giremeyen üniversitelerimizden anlayabilir.
İtibar dedikte, bunun bir Ahlak yapısı olduğunu unuttuk galiba!…
daha bir kaç gün önce kamuoyu neyle çarşaf, çarşaf dolu idi?
Tahşis…
Gıda skandalı ürüne koyun eti diye, domuz eti katanlar diyelim! Türkçe açıklaması… Hani helal et diye bize yutturan insanlarında bu ülkede hep itibardan bahsetmeleri gibi.
İtibar…
dediğiniz vatandaşınızı kandırmamaktır, itibar dediğiniz aslında bir şekilde namusluluktur, bir şekilde adamlıktır, itibar deyip madamlık yapmayacaksınız!…
yerli malı deyip ülkenin her yerini imam hatiple dolduranlar çocuklarını doğurmak için Amerika’ya gidenler, imam hatip deyip Torunları amerika okullarında okutanlar acaba nasıl itibardan bahseder? biri onu bana anlatsın!… önüm yalan, arkam yalan misali, dürüst görünüp insanları aldatanlar süslü kelimelerin arkasına sığınıp bir de üstüne din kelimeleri ekledilermi olayın kapanacağını sanıyorlar. Aslında kimse yemiyor bu yutturmacaları, fakat halkında çıkarına gelen bazı konularda sustuğunu gözlemlemek için alim olmaya gerek yok. yani herkes itibarı para üzerinden kurulduğunu sanıyor ve onu elde etmek için aklınıza gelen tüm çirkeflikleri yapıyor.
Yazık…
Dolandırıcıların en maharetli oldukları yer ne yazık ki, saf Anadolu insanının temiz islam anlayışı.
Dedim ya,
Teşhis yapanların birde itibarları gitmesin diye mahkeme kararları alıyorlar! Aman ha ismimiz lekelenir diye, ulan utanmaz sen insanları lekeledin din anlayışına göre domuz eti haram diyen insanlara çaktırmadan domuz yedirdin.
İtibar dediğiniz araç gereç değildir, itibar dediğiniz namustur, dürüstlüktür, adamlıktır ve üretimdir dahi ülkenin dışarıda gördüğü hallerdir, geçin bunları el malı ile el vergisi ile kabadayılık yapmak itibar değildir!…


Süleyman YALÇIN

10.10.2024 21:48:00

YAZARLAR


AKDENİZ SANAT GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

"HALK SAĞLIĞINI KORUMAK İKTİDARIN SORUMLULUĞUDUR"

VETERİNER HEKİMLERİ DARP EDEREK HAYVANLARI KORUYAMAZSINIZ!

SEYHANLI MİNİKLERİN TİYATRO HEYECANI

CHP’Lİ SÜMER: ADANA’NIN GÖRÜNTÜSÜ DEĞİŞTİ

TAYSEB'DE SANAYİCİLERE YÖNELİK DESTEK TOPLANTISI

ADANA OSB’DE İKİNCİ BETON SANTRALİ HİZMETE GİRDİ

DSİ'DE FUTBOL HEYECANI

POLATÖZ: ŞİDDETE EN ÇOK UĞRAYAN MESLEK GRUBUYUZ

DÜNYA KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜNDE ACI TABLO

ADANA TENİS TURNUVASI SONA ERDİ

KIZ ÇOCUKLARINA FARKINDALIK EĞİTİMİ

“YANINDA PİLAV OLAN KEBAP ADANA KEBABI DEĞİLDİR”

İYİ TARIM UYGULAMALARI SERTİFİKALI BALIKLAR

CİMRİ, 2 KASIMDA ADANA'DA

ENERJİ VERİMLİ GIDA SAKLAMA TEKNOLOJİLERİNE GEÇİŞ ÇAĞRISI

SÖZEN: BİLİŞİMDE BÖLGENİN ÖNCÜSÜ OLACAĞIZ